20 березня в прес-центрі облдержадміністрації відбувся круглий стіл «Кооперативний рух - шлях до самозайнятості на селі». Керівник проекту Валерій Бегменко, заступник керівника з навчального напрямку Анатолій Рекун ознайомили представників ініціативних груп зі створення СОК з сіл, голів сільських рад та інших учасників круглого столу з проектом ЄС з розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) в області.

В обговоренні взяли участь, голова Хацьківської сільської ради Ігор Чекаленко, голова президії обласної Спілки кролівників та звіроводів-любителів Пухирь Олександр Олександрович, приватний підприємець, який займається вирощуванням кролів Іванчук Степан Юрійович, директор ПП «Ласка-М» Михайло Зеленко та ін. Керівник проекту Валерій Бегменко проінформував присутніх про проект ЄС, який стартував в області в рамках програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».


У рамках проекту за 2,5 роки Черкаська область отримає 491 тис. євро технічної допомоги на створення 50 СОК, що забезпечить 300 нових робочих і поліпшить життя 1000 сільських мешканців. Основні завдання проекту: забезпечити зростання кооперативного руху та зменшити рівень безробіття на селі; створити умови для зростання доходів працездатного населення села, зниження соціальної напруги в сільській місцевості, забезпечити керовану ситуацію на продовольчому ринку області, за рахунок підвищення якості продукції; збільшення асортименту місцевого виробника та підвищення рівня конкуренції місцевих виробників.

Проектом буде забезпечено створення комунального підприємства «Центр розвитку с/г кооперативів», придбання мініферм для розведення кролів – 700 шт., з них для передачі кооперативам - 350 шт., придбання обладнання з подальшою передачею СОК: сушарок (5 шт.), танків, охолоджувачів молока (3 шт.), кущі ягідних культур тощо.

Заступник керівника з навчального напрямку Анатолій Рекун проінформував учасників, яким чином буде відбуватися відбір ініціативних груп сільських мешканців в проекті для створення СОК та як буде забезпечено передача знань та досвіду. Зокрема, в рамках проекту буде проведено 20 інформаційних семінарів для 400 голів сільських рад та безробітних, 10 навчальних тренінгів-стажувань, на яких 200 учасників зможуть отримати нові знання та навички зі створення СОК.

Для дослідження кооперативного руху буде проведено 3 фокус-групи, а також прес-конференція та прес-тур для журналістів, які зможуть відвідати новостворені кооперативи.

Учасники круглого столу обговорили просування проекту в області, анкету щодо відбору кандидатів для участі в проекті, цікавились можливістю отримати додаткову підтримку для започаткування СОК. Всі зайшлися на думці, що проект в Черкаській області буде успішним за умови об`єднання зусиль сільських мешканців, які зацікавлені в само зайнятості, районних та сільських рад та залученні для створення кооперативів коштів з інших джерел.

Про це повідомляють організатори.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Deng Xiaoping 22.03.2015 15:25
ЕС "забыл" вписать в декларацию Рижского саммита отмену
визового режима для Украины (документ)
Во время майского Саммита Восточного партнерства,
который состоится в Риге, Евросоюз не предложит
Украине и Грузии план отмены визового режима.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Чукча 22.03.2015 12:29
що забезпечить 300 нових робочих місць
------
Вопрос, колы это произойдеть?
Одно ясно, кто то терпеливо ждет этих самых 491 тысячу евро.
А потом будет как всегда... начатые и недостроенные больницы, музеи, дороги, подковы...а деньги как всегда успешно испарятся. Вспомните как испарились 260 миллионов на больницу будующего при патриотах во власти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 СЕЛЯНИН 22.03.2015 09:39
Яки це ИНШИ КОШТЫ зибралысь залучать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100