реклама

реклама

У Черкаському обласному гідрометцентрі повідомили оперативну інформацію щодо задимленості за даними метеостанцій області станом на 08.00 15 жовтня.

Фото: provce.ck.ua

Фото: provce.ck.ua


За даними метеостанцій Золотоноша, Черкаси, Сміла та Звенигородка, на 8-му годину ранку 15 жовтня в повітрі спостерігалася задимленість, при цьому видимість добра – від 4 до 10 км. Причини задимленості – невідомі.

Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, лабораторією центру в пробах повітря, відібраних о 7-й годині ранку, відмічено перевищення граничнодопустимих концентрацій оксиду вуглецю в повітрі  до 1,2 рази.

Радіаційний фон у Черкасах сьогодні на ранок становив 13 мікрорентген на годину, по області – від 11 до 14 мікрорентген на годину, що в межах природного фону та суттєво не відрізняється від значень минулих днів.

Ситуацію покращать дощі, які знизять показник пожежної небезпеки в екосистемах та очистять атмосферне повітря. Проте, до 20 жовтня таких дощів не прогнозується, маловітряна погода збережеться.

У м. Черкаси бездощовий період триває вже 30 днів. В екосистемах регіону зберігається переважно високий та надзвичайний клас пожежної небезпеки.

Сьогодні погоду Черкащини формує північний антициклон. Спостерігається невеликий вітер з північною складовою. Така погода та приземна інверсія сприяють накопиченню у повітрі шкідливих домішок, що негативно впливає на здоров’я людей і навколишнє середовище.

Як відомо, рівень приземного забруднення зростає здебільш при антициклонах і зменшується при циклонічному характері погоди. А опади вимивають домішки з повітря. Найчистішим повітря буває відразу після опадів і чим більше їх випадає, тим краще повітря очищується.

Тому, щоб не ускладнювати екологічну ситуацію в області, населенню слід утриматися від спалювання сухої трави, сміття та залишків рослинності. У той же час, органам місцевої влади варто реалізовувати свої контрольні функції та посилити роз’яснювальну роботу.

У зв’язку із ситуацією що склалася, метеостанції області та лабораторія центру проводять постійний екологічний моніторинг, а вся важлива інформація буде оперативно доводитися до органів влади та населення.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 scorpions 15.10.2015 22:49
Торфянники горят по ночам, с 22:00 до 08:00
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Еколог 15.10.2015 17:33
Цитую Незнайка:
Горять болота та торфяники під Києвом. Київ також в диму...

Брехня. Був учора весь день в Києві - нічого не диміло. День був сонячний і без вітру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Космос 15.10.2015 16:00
И шо ОНО у вас всё горит и горит ??? Может хватит БРЕХАТЬ ??? Сколько можно народ травить ??? Где ваши "люстраторы"?- только и умеют шо рыться по чужим сундукам))) Почему до сих пор не пролюстрировали санитарную инспекцию,котор ая обязанна оповещать жителей об авариях химических предприятий ??? И наказывать за преступную халатность-пожизненное заключение за такое паскудство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 uh 15.10.2015 13:33
накой нам такий гидрометцентр якщо він нічого не знае
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Незнайка 15.10.2015 10:15
Горять болота та торфяники під Києвом. Київ також в диму...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100