реклама

реклама

Черкаська організація ФСТ (фізкультурно-спортивне товариство) «Україна», до якої входять декілька спортивних шкіл, не змогла повноцінно розпочати новий навчальний рік в спорткомплексі «Спартак», який знаходиться в центрі міста. Багатьом секціям спорту цієї ДЮСШ доводиться поневірятися по іншим залам. А все через бажання керівництва обласного фізкультурно-спортивного товариства покращити умови для дітей.

У таких умовах доводиться займатися майбутнім черкаським чемпіонам

У таких умовах доводиться займатися майбутнім черкаським чемпіонам


14425369_1043115752472885_4369164467819678553_o

Як повідомила «Прочерку» очільниця ФСТ «Україна» Ірина Надюк, їх установа має статус громадської організації. Грошей, як і у всіх, бракує, тож організація почала шукати можливості проведення ремонтних робіт в спорткомплексі через можливі інстанції. Так вийшли на Всеукраїнську благодійну організацію «Фонд Кличків» і виграли в конкурсі «Старт до успіху!». До цього черкаська ДЮСШ роками надсилала у «Фонд Кличків» інформацію про тренерів, їх здобутки та іншу інформацію, необхідну для перемоги в проекті.

Метою проекту є оновлення дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У «Вікіпедії», до речі, перелічена кількість шкіл, яким допомагає проект. Мова там іде і про відновлення ДЮСШ в Черкасах.

– Насправді ж, коли ми виграли торік конкурс, то очікували швидкого ремонту, та він досі не завершений. Спершу перекрили дах і стали робити зал вільної боротьби. По частині робіт підписав акти виконаних робіт багаторічний попередній керівник ФСТ «Україна» Валерій Дрибас. Потім стали мені давати акти на підпис. Я подивилася, за що маю розписуватися і жахнулася. Бо якщо на початку роботи почали виконувати, то потім все пішло не так. Двері встановлені косо, лінолеум вздувся, тріщини, падає стеля… Якщо там сума більша мільйону, то за що ж я підписуватимуся? Я радилася з юристами і вони заборонили це робити. Разом з тим, у «Фонді» сказали, мовляв, якщо роблять ремонти за дармові гроші, то підписуй мовчки, – розповідає «Прочерку» Ірина Надюк.

Крім акту виконаних робіт пані Ірині стали пропонувати підписати також договір, де вказувалися досить суворі умови по співпраці «Фонду» і ДЮСШ.

– У договорі було вказано, що я повинна зберегти будівлю після ремонту в такому ж стані десять років. Інакше повинна буду повертати гроші чи розраховуватися майном. У договорі також є інші моменти, що суперечать статутній діяльності нашої організації, – скаржиться Ірина Надюк.

Керівник спортивної установи нічого не підписувала і марне намагалася достукатися до керівництва «Фонду» – самого Віталія Кличка.

Обурені батьки дітей, що ходять до ДЮСШ, днями збиралися почути про плани подальших дій...

Обурені батьки дітей, що ходять до ДЮСШ, днями збиралися почути про плани подальших дій...

– Вийшла прикра ситуація. Нам обіцяли завершити всі ремонти і не допустити зриву тренувального процесу. Казали, що ми зайдемо в зал 20 серпня цього року. Але цього не сталося. У суботу, 24 вересня, я звітувала усім батькам дітей, які займаються в ДЮСШ, про ситуацію. Я припускаю, що до голови «Фонду» Віталія Кличка могла просто не доходити інформація про те, що відбувається в нас у Черкасах. А поки наші кращі спортсмени змушені займатися там, де їх приймуть. Так, хлопці, члени збірної України з спортивної гімнастики, поїхали тренуватися в Київський інтернат, а дівчата поїхали до Кропивницького. Наближається зима, а в нас через ремонт вирізані труби і ми не можемо увімкнути тепло. Ситуація критична…

Станом на сьогодні керівництво спортивної установи написало листи у всі можливі інстанції, а сама Ірина Надюк сьогодні у Києві очікує на зустріч з самим Віталієм Кличком.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Марина 29.09.2016 12:42
Дуже прикра ситуація... Дійсно це громадська організація яка до цього часу своїми силами, коштами та силами батьків доводили все до ладу...Прикро те, що керівництво міста згадує про школу коли слід похвалитися чемпіонськими досягненняМи юних спортсменів, а не коли потрібна справжня підтримка!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Любов Майборода 27.09.2016 20:27
Спортивний клуб "Спартак" - єдиний в області центр, який має гімнастичний зал. Такі заклади треба підтримувати,ін акше нам не бачити ніякого великого спорту. Натомість 1,5 мільйона гривень виділяється з міського бюджету на проектування Льодового палацу - забаганки Тулуба-Одарича та їх мафіозних кланів. Цих коштів вистачило б і на ремонт "Спартака" і на придбання спортивного інвентаря.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 ПР 27.09.2016 10:22
Цитую Араик:
:eek: А куди дивиться міська влада????????????????????



а при чому тут міська влада до майже приватної структури - громадської організації???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Марина 27.09.2016 09:57
Ребятки ну причём тут Кличко,Кличко как вы знаете -мэр Киева и то что он пообещал когда-то,забудьте и простите его.А вот то что ни у города,ни в области нет руководителей,т о это факт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Цензор 27.09.2016 08:35
"Спартак" имеет статус громадськой организации - читай между строк - почти частная структура, никому не подчиняясь на платной основе дает услуги спортивного характера. Не умеете содержать свое имущество - отдайте городу или области. Только не нада ныть что у вас все плохо... - место-расположение - просто идеальное - былаб голова да мозги на месте былоб у вас все отлично!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Араик 26.09.2016 19:41
:eek: А куди дивиться міська влада????????????????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100