реклама

реклама

Після публікації у «Прочерку» про події 1914 року, коли в Черкасах від рук бандитів загинуло троє правоохоронців, їхню могилу було впорядковано.

1 Полiцiя

Нагадаємо, могилу поліцейських Харитона Тацька, Омеляна Байчикова та Никанора Тимошенка виявив на старовинному Троїцькому кладовищі черкаський журналіст Борис Юхно. Саме він порушив питання про неналежний стан поховання. Історію загибелі поліцейських у газеті «Черкасские отклики» за 1914 рік розшукав журналіст «Прочерку» Максим Степанов.

Після публікації на нашому сайті черкаський громадський та медіа-діяч Валерій Воротнік організував роботу з упорядкування могили. Фахівці міського комбінату комунальних підприємств відремонтували монумент, а поліцейські з ГУ НП очистили місце поховання колег від сміття та насипали надгробок. Начальник відділу превентивної діяльності міського управління поліції Олександр Носенко знайшов неподалік гранітний хрест, який колись стояв на вершині обеліска, але потім був збитий вандалами.

2 Цивiльна панахида

В суботу, 22 жовтня, на заклик Валерія Воротніка група черкащан зібралася на цвинтарі, щоб установити на могилі знайдений хрест і впорядкувати довколишню територію. Біля могили героїв-поліцейських було проведено цивільну панахиду, а священики Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ (КП) відправили поминальну службу.

3 Освячення хреста

Під час урочистостей було озвучено думку перетворити старовинний Троїцький цвинтар на меморіальний. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко попередньо підтримав цю ідею.

4 Прибирання

Фото «Прочерку», ГУ НП та з «Фейсбук»-сторінки Валерія Воротніка

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Олька 24.10.2016 19:23
Поховання років п'ять тому було розрите чорними археологами. Важко сказати, що вони шукали в могилах бідних городових, адже нічого там, напевне, цінного крім хрестиків та гудзиків з мундиру там не було. Пам'ятних було повалено, а могила була розритою кілька років. Зараз, здається, надгробок насипали трохи збоку від поховання. І пам'ятник пересунутий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Абрек 24.10.2016 13:19
Молодці! Гарна ідея!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100