реклама

реклама

Черкаський автобус марки «ПАЗ», у якого сьогодні відпадали двері, успішно пройшов технічний огляд і вважався справним. Про це в коментарі «Прочерку» заявив начальник управління транспорту міськради Віталій Москаленко.

Дверi – Автобусний маршрут №9 обслуговує ТОВ «Авто-ТЮЛ», – повідомив Віталій Сергійович. – Двері відпали о 8.20 на зупинці «Вулиця Лупиноса» по вулиці Пастерівській. Пасажиром було повернуто кошти, але вони були змушені чекати наступного автобуса. О 9 годині двері було вже відремонтовано, і автобус вийшов на маршрут.

За словами Віталія Москаленка, машина, з якою стався інцидент, пройшла технічний огляд на сертифікованій станції 23 грудня минулого року. Це – одна з найкращих станцій у Черкасах. Є протокол про належний технічний стан автобуса. Такий технічний огляд проводиться двічі на рік.

Як розповів начальник управління транспорту, двері у маршрутці відпали тому, що переламався болт, на якому вони трималися. На жаль, виробник – «Павлівський автобусний завод» (Російська Федерація) не передбачив ніякої страховки.

Нагадаємо, 30 січня відпали двері в автобусі маршруту №6, також виробництва «ПАЗ».

– Але автобуси «ПАЗ» технічно відповідають вимогам українського законодавства, – додав Віталій Москаленко. – Тож вони мають право працювати на міських автобусних маршрутах.

На запитання, як міська влада збирається впливати на перевізників, щоб не допустити повторення відпадіння дверей у майбутньому (адже це загрожує життю пасажирів) Віталій Сергійович відповів, що буде створено тимчасову робочу групу щодо перевірки роботи автотранспорту в Черкасах – санітарного стану автобусів, інтервалів руху, графіків, схем руху. Але перевіряти технічний стан автобусів міська рада не має права.

– Звісно, інцидент неприємний. Будемо розбиратися, – зазначив Віталій Москаленко.

На зауваження журналіста, що автобуси маршруту №9 останнім часом стали ходити значно рідше, через що у час пік їдуть переповнені, з великим тиском на двері, Віталій Москаленко додав, що більше того, сьогодні вранці з цього маршруту зійшло дві машини – в одній (іншого перевізника) поламався двигун, а в другій також була технічна несправність. Таким чином, на маршруті №9 сьогодні було на три машини менше.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 * 01.02.2017 20:52
ТОВ «Авто-ТЮЛ» взагалі "лідер комфортного перевезеня" Колеса відпадають, двері теж. Скоро крізь пол хтось провалиться... Не дай Боже!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 депутат 01.02.2017 17:51
Таку чуш несе, що гидко слухать, явно отримав хабаря, а тепер кришує перевізника. кожен з вас бачить автобус тільки здалека і для вас це не автобуси, бо жоден чиновник, прокурор ними не їздить, а скотовози, бо ними їздять люди, яких ви ціните як скот і для вас одинаково одним більше, одним менше. Якщо такий грамотій, що робиш такі висновки, переламався болт, відпали двері, страховки виробник не передбачив, то зніми автобуси ПАЗ з експлуатації, подавай на виробника в суд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Експерт 01.02.2017 17:24
Якийсь дебіл буде ще гавкать у коментах на захист **аних рашка-ПАЗиків?!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 Мудрагель 01.02.2017 16:21
Нагадаю, що первим проявив бдітельность секретар (по нашому писарь) міськради Радуценко, бо він є лідер перєстройкі... і мєсний авторітєт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Сидоров 01.02.2017 15:17
що буде створено тимчасову робочу групу щодо перевірки...Якщо хочеш просто відписатися, чи нічого не робити , то створюють тимчасову робочу групу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Антон 01.02.2017 15:08
Лишить лизенцит
И как это горслвет не имеет права их проверять? Горслвет наказать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 ОЛЕКСАНДРА 01.02.2017 14:52
Пояснення посадовця вражає !!! Віталій,а якби там стояла людина,і не дай Бог випала!!! Повна байдужість та безвідповідальн ість!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Сармат 01.02.2017 14:31
Ото нема чого у москалів купувати) вони диверсії навіть в болти закладають)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100