реклама

реклама

Пасажирські перевезення по Дніпру поки що будуть не регулярними. Вони більше сприятимуть приверненню уваги громадськості та влади до проблем, пов’язаних із цією перспективною справою, повідомив у коментарі «Прочерку» заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко, який курирує в мерії це питання.

Шевченко2

– Ідея відновлення пасажирських перевезень по Дніпру була озвучена рік тому керівником підприємства «Нібулон» Олексієм Вадатурським, коли він приїжджав до Черкас і зустрічався з міським головою. Олексій Опанасович тоді висловив бажання відновити річкове сполучення саме по історичних місцях уздовж Дніпра. Стояло завдання привернути увагу до проблеми річкового сполучення, до уможливлення річкових вантажних перевезень. Одним із засобів для цього керівник «Нібулону» вважав запровадження пасажирських перевезень від Миколаєва до Києва через Чигиринщину, Черкаси, Канів – щоб люди згадали, що таке пересуватися водним транспортом, що таке бачити Україну з води.

З цією метою, як зазначив Геннадій Шевченко, було придбано 4 річкових пасажирських судна на підводних крилах із потужними і дуже економічними голландськими двигунами. Поки що вони здійснюватимуть промо-тури по домовленості з містами та організаціями наддніпрянських міст, щоб наголосити на важливості цього проекту. Завданням черкаської влади є організація прийому та обслуговування пасажирських річкових суден («ракет»).

– Є серйозні проблеми: пірс (ліворуч від річкового вокзалу, – ред.), на який раніше прибували «ракети», нині юридично закритий для обслуговування, оскільки вважається небезпечним. Ми б хотіли його відновити: почистити, пофарбувати, підвести світло, щоб там ми могли приймати судна. Але поки що ми цього зробити не можемо, оскільки він на балансі відомства водних ресурсів. Іде розмова, щоб ми, місто, взяли цей пірс на баланс і своїми силами довели його до ума, – зазначив пан Шевченко.

Заступник черкаського мера сподівається, що після розв’язання цих проблем та проведення серії промо-турів постане питання організації систематичних рейсів Дніпром за маршрутом Миколаїв-Київ.

Нагадаємо, сьогодні в Черкасах відбувся перший за багато років рейс судна на підводних крилах за маршрутом Черкаси-Сокирне-Черкаси.

Ракета2

Ракета

реклама

Коментарі  

 
+8 #5 Щука 19.06.2017 17:16
Товариші капіталісти! Озвучте ціни на квитки і перевезення! Назвіть потенційних пасажирів,напри клад, до Сокирно, Чигирина і т.д. Якщо брати тільки по паливу, то білет до Києва має коштувати не менше 250 грн, це при повній загрузці судна, та щей коли воняєш соляркою і в ушах ще три дні звучать мотори. Народжується новий корупційний бізнес, людям дорого, дайте грошей із державного бюджету!
У нас в Україні капіталізм державний! Всі капітали з державної казни!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Столичні Черкаси 19.06.2017 16:11
Цитую Регіональна Тальнівщина:
Тим часом Росія відновила виробництво "ракет". Совпадєніє - нє думаю (с)

У совкові часи річкові "ракети" виробляли для всього Союзу в українському Криму - у Феодосії. Того підприємства давним-давно немає, а якби й було - то у хасапів клепки не вистачить щось зробить без українців ;-)
А "Нібулон" дуже давно і продуктивно співпрацює з Миколаївським суднобудівним - сумніваюся, що замовлення не там можуть бути зроблені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 федор принципиальный 19.06.2017 14:05
А в ЧЕХОВКУ слабо ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 Знаючий. 19.06.2017 12:28
Якщо пірс знаходиться в аварійному стані, то чому піарились і бездумно обіцяли про відновлення руху водним транспортом? Боже, ну звідки беруться такі керівники?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 Регіональна Тальнівщина 19.06.2017 12:17
Тим часом Росія відновила виробництво "ракет". Совпадєніє - нє думаю (с)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100