реклама
Sucurity Police

реклама

У великій сесійній залі Черкаської ОДА відбулося розширене засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо проведення загального розбору командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області, в якому взяли участь і керівники штабу цивільного захисту Черкаського РУВР. В ході засідання виступили ті керівники органів державної влади та інших підрозділів, які безпосередньо брали участь у командно-штабних навчаннях 30 жовтня - 3 листопада. Такі навчання відбулися на ПАТ «Азот», де взяли участь 117 фахівців та 24 одиниці техніки, у Черкаському районі на території в/ч А 3177, де по ввідній сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, у Смілі відпрацьовували ввідну у випадку виникнення аварії на залізничній колії та аналізували дії місцевих органів влади у місті Христинівка.

IMG_1481

– Ми відпрацьовували ввідну по ліквідації надзвичайної ситуації в межах села Дубіївка внаслідок пожежі на території в/ч А 3177 з подальшою детонацією боєприпасів. На засіданні прийнято рішення перевести ланку в режим надзвичайної ситуації, розпочати евакуацію населення в безпечні райони. Сільські голови розпочали евакуацію населення за встановленим маршрутом руху. Підрозділи національної поліції наглядали за порядком. Було організовано 11 збірних пунктів евакуації населення, прийом та розселення людей, харчування та медична допомога у селі Хацьки, – розповів голова Черкаської РДА Анатолій Яріш.

У місті Сміла було відпрацьовано 5 ввідних, однак основна – надзвичайна ситуація на території залізничної станції, де зійшла з рейок цистерна з рідким аміаком. Аварія була ліквідована, задіяно 179 осіб та 36 одиниць техніки.

У командно-штабних навчаннях взяло участь і ПАТ «Черкасиобленерго», яке відпрацювало взаємодію між енергетиками та всією системою цивільного захисту області. Така ситуація для організації знайома, адже влітку на Чорнобаївщині та Золотоніщині довелося ліквідовувати наслідки справжнього буревію, було зруйновано 464 опори, які вдалося відновити за 10 днів.

Такі навчання відбуваються раз на 5 років, однак є важливими в аспекті готовності до надзвичайної ситуації та швидкого реагування на неї. В процесі навчань найбільше запитань виникло щодо системи оповіщення: апаратура застаріла, немає фахівця з системи оповіщення. Щоб ліквідувати прогалини, потрібно закладати кошти на ці потреби у бюджет. Має бути чіткий алгоритм роботи комісії, адже лише пожежу ліквідовує спеціальна служба, в інших випадках створюється комісія.

Керівництвом ДСНС України на наступний рік розробляється план відпрацювання ситуації затоплення в каскадах водосховищ, а їх по Дніпру  шість.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100