реклама
Sucurity Police

реклама

Інструмент партнерства бізнесу, влади та громади для розвитку міста планують створити в Черкасах. Про це йшлося сьогодні на круглому столі в Агенції підтримки підприємництва та інвестицій. У ньому, зокрема, взяли участь міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та місцеві підприємці.

Як зауважив очільник обласного центру, у створенні сприятливого інвестиційного клімату влада зацікавлена передовсім. Водночас бізнес, каже Анатолій Бондаренко, має повне право брати участь у стратегуванні розвитку міста.

52797637_376430476279290_3163156672344489984_n

– Люди, які створюють робочі місця, сплачують податки, відповідно наповнюють бюджет, мають брати активну участь у життєдіяльності міста, – говорить міський голова Черкас. – Ми маємо потребу в комунікаційній платформі між бізнесом, громадою та владою. У свій час у Черкасах був створений Інститут розвитку міста, однак він працював неефективно. Натомість нам потрібний продуктивний інструмент.

Цю позицію підтримали і присутні представники місцевих підприємств, а також президент Черкаської торгово-промислової палати Сергій Першин. За словами голови правління Агенції підтримки підприємництва та інвестицій Олександра Турченяка, бізнес потребує відкритого діалогу із владою, а також готовий долучатися до розвиткових проектів.

– Влада зацікавлена в розвитку бізнесу як наповнювача місцевого бюджету, – пояснює Олександр Турченяк. – Водночас бізнес стикається із проблемами, які пов`язані з діяльністю влади і зумовлені, зокрема, її зарегульованістю та бюрократією. Тому необхідно застосувати сучасні інструменти, які б поєднали зусилля бізнесу, влади, громадянського суспільства для розвитку міста.

На думку депутата Черкаської міської ради, голови бюджетної комісії Юрія Тренкіна, така об’єднавча структура повинна координувати процес розвитку міста, формувати банк ідей, працювати над промоцією, супроводжувати інвестиційні проекти тощо.

Насамкінець обговорення учасники круглого столу підписали угоду про співпрацю. Згідно з нею, вони напрацюють інструмент активізації економічного життя Черкас і ефективної взаємодії бізнесу, громади та влади.

Про це інформують організатори

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100