Старе покинуте приміщення дитячого садочку в Іваньківській ОТГ на Маньківщині хочуть переобладнати під квартири АТОвцям. З 34 захисників України, що проживають в ОТГ, 8 вже виявили бажання взяти собі квартири. Також квартири можуть бути передані і дітям-сиротам. Та спершу це питання має пройти певну бюрократичну процедуру. Про це «Прочерку» розповідає голова громади Леся Поліщук.

IMG_20190730_134310

– Будівля садочку простоює, адже ми маємо гарний садок в іншому приміщенні. Ідея зробити тут квартири належить нашим жителям. Молоді хлопці звернулися до мене, думали, як вирішити питання з житлом. Коли з’явилися бажаючі, ми почали готувати документацію. Зараз в нас погоджений детальний план території, адже будівля нежитлова, а треба її перевести в житлову. Днями опублікуємо в районній газеті повідомлення про проведення громадських слухань, – розповіла Леся Миколаївна.

Усього, за задумом проектантів, у будівлі можна зробити 10 квартир – від 1-кімнатних до 3-кімнатних.

IMG_20190730_134548

– Садок будувався в 70-х. Коли я прийшла на посаду, вікна тут були побиті, ми їх засклили, раніше ще був орендар, який підлатав дах. Звісно, потребує все ремонту. За рахунок бюджету громади можливості зробити квартири немає. І хлопці це знають, проте якусь допомогу ми все таки плануємо надати. Як тільки містобудівна рада при обласному управлінні містобудування і архітектури затвердить детальний план, будемо детальніше приступати до реалізації питання. Все це має відбутися протягом місяця. Сподіваюся, до осені люди почнуть робити тут ремонт, – зазначила керівник ОТГ.

IMG_20190730_134559

Окрім того частинку приміщення вже облаштували під культурний центр для жителів кутка. Оскільки будівля сільради і громада є власником цієї будівлі, тож вирішили діяльність культурного центру в цій будівлі лишити і після облаштування квартир.

IMG_20190730_135826

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 ЮРИСТ 01.08.2019 16:57
Закон України про дошкільну освіту читала пані Леся Поліщук)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100