реклама

реклама

Всі мешканці дев’ятиповерхівки за адресою вул. Капітана Пилипенко 9, отримали квитанції від управляючої компанії «Нова якість» за вивезення негабаритного сміття. Це будинок ОСББ «Весна». ОСББ має договір на вивезення сміття із «Черкаська служба чистоти». Індивідуальні договори ні з ким не укладались. Про це «Прочерку» розповіла голова ОСББ «Весна» Галина Бровченко.

– Люди взагалі спантеличені. Ніхто угоди з «Новою якістю» не укладав. Сміття вивозить «Черкаська служба чистоти». А негабарит вивозили самовивозом. У нас людина є, яка має машину, ми її наймаємо. Люди, що роблять ремонти, самі замовляють і вивозять негабарит. До слова, перед цим будинок закидали листівками, де писали, що ОСББ погано обслуговує, а от їх компанія обслуговуватиме будинок добре. І таке було. Але якщо порахувати, то виходить зараз так: з однієї людини будуть брати 13.20 за вивіз, якого вона не здійснює. Так що це, кожного місяця люди викидають негабаритне сміття – вікна, дивани, меблі? – обурюється Галина Бровченко.

Жителі будинку також обурюються, що в квитанціях навіть не вказано вулиці…

71850561_497415877760086_235207089327177728_n

Водночас Андрій Бортник каже, що все робиться законно.

– Конкурс про вивезення негабаритного сміття проводився черкаською міськрадою. І згідно закону «Про відходи» він проводиться на все місто. Навіть якщо жителі цією послугою не користуються, відмінити її не можна, бо одиниця нарахування послуги. Все місто. Я спілкувався з нардепами. Це зроблено для того, щоб не викидали сміття на сусідні квітники. Адже рахується сміття, яке може викидати все місто. Це ж стосується і твердих побутових відходів, – сказав Андрій Бортник.

Що ж до оформлення квитанцій, то всі їх друкує міський інформаційно-розрахунковий центр, тому всі питання щодо оформлення квитанцій треба адресувати туди, зауважив Бортник.

– Ситуація досить цікава. Я не закликаю не платити, але з іншого боку я підстав платити не бачу, – каже голова громадської спілки «Черкаська асоціація ОСББ та ЖБК «На варті» Володимир Друмашко. – От уявіть ПП «Пупкін» вам пришле квитанцію. Це ж не є підставою бігти і платити по цій квитанції. Якщо ж говорити в розрізі комунальних послуг, то має бути індивідуальний договір. Його ні в кого немає. Це раз. А по друге, згідно закону по ЖКГ в одному будинку послуги має надавати один підрядник. І в конкретному випадку цю послугу вже надає «Черкаська служба чистоти». І раптом виникає другий підрядник… Але якщо тут ще можна якось дискутувати, то головне – відсутність індивідуальних договорів. Так, виконком затвердив ціни, вивезення сміття, але немає у виконкому повноважень, щоб обійти ці індивідуальні договори. Тобто немає договірних відносин.

Фахівець каже, що консультувався з київськими юристами, які радили просто не платити. І тоді цікаво буде подивитися, які докази може представити керівник компанії «Нова Якість» в суді.

Але якщо людям хочеться діяти, то Володимир Друмашко радить писати колективну заяву і надсилати в компанію НЯ, щоб там зафіксували, що люди не замовляли послугу. А поки правління ОСББ "Весна" поширило ось такі листівки

71102009_440773979884647_4918469910268477440_n

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Русланио 20.11.2019 16:47
Цитую Черкасець Обдурича:
При Одаричі такої хні не було!

одарич вивів цю послугу в функціонал СУБу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Черкасець Обдурича 02.10.2019 00:42
При Одаричі такої хні не було!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100