Голова ОДА Роман Боднар ініціюватиме зустріч із керівниками церковних парафій, щоб переконати їх звернутися до вірян і обмежити присутність людей на богослужіннях або взагалі тимчасово відмовитися від традиційних богослужінь.

Боднар2

– Це вимога сьогодення, – сказав Роман Миколайович під час учорашнього брифінгу.

Три тижні тому, коли в області ще не було жодного підтвердженого факту захворювання на коронавірус, ОДА запрошувала до себе священнослужителів різних конфесій. Тоді їх було попереджено, що масові богослужіння – це зона ризику.

– Більшість священнослужителів, владик, керівників церков з розумінням поставилися до наших рекомендацій, і окремі з них перейшли до богослужінь із використанням сучасних засобів комунікації, – розповів пан Боднар. – Але за останній тиждень на мою фейсбук-сторінку приходили повідомлення, відео, що в окремих парафіях люди все-таки збираються, і це переважно люди похилого віку. Тому я ще раз хочу звернутися до вірян, щоб вони зрозуміли, наскільки небезпечно в цей період збиратися групами – чи в церкві, чи в іншому місці. Вірус не виокремлює віруючих людей і невіруючих. На небезпеку наражається будь-який громадянин, який нехтує санітарними нормами.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Ґоша 02.04.2020 11:43
А для них закони не діють, треба вмовляти? Може по 17 тис. з вірянина, та по сотні-півтори тисяч з "батюшки", мо' й не треба буде "ПЕРЕКОНУВАТИ". Та й бюджет трохи наповниться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 стабилизец 01.04.2020 15:46
астанавитесь. так все атеистами станут. даж софроний уж про естественный отбор речение завел аки марксист-дарвинист. :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100