Всесвітній День толерантності запам'ятається черкащанам надовго. Як розповіла “Прочерку” координаторка акції “Полотно миру” Ольга Галушко, головною вулицею міста молодь пронесе довжелезне панно, зшите з велетенської кількості клаптиків тканини, на кожному з яких буде зображено своєрідне бачення толерантності.

- У нас уже зараз є полотно на 18 метрів. Але ще впродовж п'ятниці, суботи та неділі ми збиратиме клаптики та підшиватимемо їх туди. Може вийти панно, довжиною близько 25 метрів, -  підрахувала Ольга Галушко. За її словами, клаптики розмальовували школярі, студенти та просто небайдужі люди. Причому, до акції долучилися не лише черкащани. Також свої клаптики в “полотно миру” надали жителі Тального, Городища, Золотоноші та Сміли.

- Також усі охочі зможуть приєднатися до акції і поставити на полотно свічку, створивши велике серце толерантності із запалених свічок. Крім того, у нас будуть проводитися два флеш-моби - “Обійми задарма” та “Школа ввічливості”, - пояснила Ольга Галушко. Якщо “Обійми задарма” в Черкасах уже проводили активісти Демократичного альянсу, обіймаючи всіх біля Будинку торгівлі, то зі “Школою ввічливості” має бути цікавіше.

- Хлопці в костюмах і при краватках допомагатимуть жінкам виходити із маршруток та тролейбусів — там неподалік саме зупинка транспорту, - розповіла координаторка акції.

Ініціаторами такого незвичного святкування Дня толерантності є Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр та школярі міста і області, молодіжні громадські організації, студенти Інституту природничих наук ЧНУ ім. Б. Хмельницького, волонтери.

Полотно Миру пронесуть 16 листопада 2010 року від площі Дружби народів до площі Шевченка. Акція розпочнеться о 15.30. Панно розстелять півколом на театральній площі біля драмтеатру.

 

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Нетолерантний 12.11.2010 20:07
Переводити бабусь через дорогу, робити знаки приязні до оточуючих - це елементарна повага.
Толерантність - це нездатність організму, в даному випадку суспільного організму, захищатися від чужорідних елементів. Толерантність - медичний термін, але його свідомо нав"язують нам, щоб нав"язати нездатність опиратися чужинській експансії та агресії, засиллю збочень, наркоманів чи алкоголіків.
Цей марш - результат тривалого вливання канадських грантів у молодіжні структури. Вони б надавали набагато більшу користь, якби були спрямовані у розвиток фізичної культури і спорту для молоді, а не у сумнівні толерантні марші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 не терпіло 12.11.2010 17:25
ОДНОЗНАЧНО НЕТ ТЕРПИМОСТИ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ні 11.11.2010 21:51
толерасти і демокрасти не для України
http://www.cherkasy.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/014693/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100