26 квітня, в День річниці трагедії на ЧАЕС, учасники "Голосу країни", гурт SPIV BRATIV випустив зворушливу композицію "Чорнобильська рапсодія", пише ТСН.

Фото: ТСН


Нову пісню музиканти присвячують усім ліквідаторам та жертвам катастрофи. Як зізнаються учасники гурту, тема Чорнобиля знайома та болісна ще з їхнього дитинства. Брати жили на вулиці Віктора Кібенка – одного з перших ліквідаторів катастрофи. Пізніше, коли вже був створений гурт, виникло бажання написати твір у пам'ять про сумнозвісні події 26 квітня 1986 року.

Цікаво, що робота над створенням композиції тривала від 2016-го до 2017 року. Музиканти звернулися до запорізького поета Олександра Виженка — він написав вірші. Пізніше SPIV BRATIV написали музику.

"Чорнобильська рапсодія" — це твір, написаний насамперед для нас самих і для тих, кого ще торкає тема Чорнобиля. Ми вперше працювали із чимось більшим, ніж пісня. У цій музиці багато символів, які підтримують сенси рядків. Це одна із тих робіт, яку ми самі вважаємо довершеною. І неважливо, скільки людей її почують", — коментує фронтмен гурту Дмитро Осичнюк.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100