Нове поповнення в Черкаському зоопарку. На любителів плазунів чекають щойно куплені варани, а у пари бізонів народилося дитинча, інформує прес-служба Черкаської мерії.

11 варанів чотирьох видів придбали в столиці. Сьогодні тиморський, малупський, смарагдовий і варан макрея уже поселилися в окремі тераріуми. Ящірки мають яскраві окраси: жовті, руді, коричневі, синьо-фіолетові і яскраво-зелені. Годують варанів саранчею. Більшість з них є невеликими, однак малупський вид може вирости до 120 см. У цілому на сьогодні в зоопарку уже налічується 6 видів варанів: окрім названих, ще є сальвадорський і нільський. Для людини ящірки безпечні.

У Степана і Кукли народилось дитинча

У Степана і Кукли народилось дитинча

А з 9 на 10 травня у пари бізонів – Степана та Кукли – народилося дитинча. Статі працівники зоопарку ще не визначили, однак здогадуються, що це скоріш за все самочка. Якщо це підтвердиться, то її обіцяють залишити в групі.

– Шкода, що дитинча не з’явилося на світ на 9 травня. У нас було багато відвідувачів. Це б стало цікавою родзинкою свята, – розповідає директор зоопарку Євгеній Ван.

На новонароджене дитинча бізона уже можна подивитися. За останній час це вже третє їхнє дитинча, яке народилося в черкаському зоопарку.

Найближчим часом у зоопарку чекають на поповнення антилоп, ланей, птахів, мавп і жителів тераріумної групи.


реклама

Коментарі  

 
0 #4 Бізон 12.05.2011 12:19
Хіба Більда батько??? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Зебра 12.05.2011 09:25
Хоч одна приємна новина - не про політиків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 петя 11.05.2011 23:22
Андрея Бильду можно поздравить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Читачка 11.05.2011 21:02
Вітаю із народженням!
Але Ви впевнені в тому, що батьків цієї новонародженої тварини звати Степан та Кукла? Мені відомо, що у Черкаському зоопарку є тільки два бізони і за паспортами їх звати - Камелія та Вєтєрок. Будь ласка, перевіряйте інформацію на достовірність!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100