Влада хоче підпорядкувати собі пасажирські перевезення

Влада хоче підпорядкувати собі пасажирські перевезення

Про необхідність реорганізації системи автобусних перевезень заговорила черкаська та харківська влада після трагедії з маршруткою «Харків - Черкаси».

Як повідомила «Прочерку» прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, нині транспортне управління активно почало працювати над розробкою відповідних заходів, аби зробити перевезення безпечними. Однак запроваджуватимуть не раніше вересня. Поки що ж будуть висувати посилені вимоги до перевізників, які беруть участь у тендері. Це стосується, зокрема, технічного стану автобусів, місткості тощо.

На Черкащині як один з напрямків удосконалення розглядають об’єднання перевізників у один великий автопарк, як було за часів Радянського Союзу. Про це розповів т.в.о. першого заступника начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Дмитро Виноградов. Такі автопарки хочуть зробити в кожному районі. Однак це будуть не комунальні структури, а приватні.

- Бюджетних коштів на це поки що не передбачено, тому якщо  наші перевізники не будуть готові до розвитку, до модернізації, будемо залучати сторонніх інвесторів, - коментує Дмитро Виноградов. – Якщо черкаський підприємець виявить бажання розвиватися, влада йому допомагатиме. Якщо ж ні, то навіщо нам підтримувати такий бізнес?

Пан Виноградов зазначає: черкаські перевізники і зараз працюють спільно. Але домовленості між  ними усні. Влада ж хоче об’єднати їх уже на господарському рівні.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 VIP 07.07.2011 09:47
Головне досягнення неформального обєднання - це ціни, що піднімаються, але ніколи не знижаються при зменшинні ціни на нафту. Досвід є в Європі і непотрібно вигадувати велосипед. Реформи не проходять тому, що всі перевізники депутати всіх рівнів. Якщо виборці вважають, що їх немає в БЮТі та ПР, то навпаки, їх там найбільше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100