28 грудня 2011 року всім сільським радам Черкаської області, і, скоріше за все, всієї України розіслали дуже дивний документ – розпорядження державної адміністрації посилено готуватися до святкування 70-ї річниці …підпільної організації «Молода гвардія». У нормальної людини, яка бере до рук цей папірець, одразу виникає єдине логічне запитання –який стосунок міфічна видумка радянської пропаганди має до Черкаської області? Адже, якщо підпільна комсомольська антифашистська організація й існувала, то в місті Краснодон Луганської області. То чому ж усі органи влади Черкащини, як і всієї України, мають кинути всі справи, посилено перечитувати витвір пропагандиста Олександра Фадєєва «Молода гвардія» і пудрити цим всім мізки людям на «ввірених територіях»? Совок повертається…

За помпезне святкуванням чергово радянського свята ми маємо сказати велике «дякую» рідній парламентській більшості. Зграйка маразматиків пішла на забаганку комуністів, яким захотілося напередодні парламентських виборів 27 жовтня 2012 року попіаритись на ностальгії «гомосовєтікусів» за радянським минулим разом з його міфами (а святкування ювілею «Молодої гвардії якраз припало на 28 вересня 2012-го, акурат в розпал виборчої кампанії»). Тож і проголосувала коаліція 1 листопада 2011 року за відповідну постанову. Проте, як говорить народна мудрість: «Змусь дурня Богу молитися, він і лоба розіб’є».

Насправді, в постанові Верховної Ради про відзначення 70-ї річниці «Молодої гвардії» жодного слова не сказано про те, що вся країна мусить тільки те і робити, що готуватися до «великої дати». Так, якщо на Донбасі так люблять цей міф, то вперед, і в рішенні парламенту так і сказано, що основний полігон святкування – Луганська область. Ну, ще в обласних центрах треба тематичні заходи провести і все. Але ж навіть комуністи не додумались записати в постанову ВР, що КОЖНЕ село України має провести заходів до річниці «Молодої гвардії», яке ледь вміщаються на двох друкованих аркушах. На одних тільки розпорядженнях, розісланих в кожне село, бюджет витратив шалену суму коштів. Ці ж заходи ще треба провести!

З іншого боку, треба знати психологію і звички наших чиновників. Слава Богу, чиновницька лінь і хитрість дозволить їм без проблем проігнорувати геніальну ініціативу центру, пославши в район і область такий же абсурдний звіт про виконані заходи, як і відповідне розпорядження звідти. Але раптом якомусь занадто старанному сатрапу в області чи районі прийде в голову перевірити виконання, і тоді бідним селянам доведеться чіпляти меморіальні таблички подвигу молодогвардійців, організовувати тематичні виставки літератури й інші безглузді речі. Можливо, було б доречно ще й публічні дискусії влаштувати на тему, чи існувала насправді «Молода гвардія» й чи була це настільки героїчна організація?


У цей час Віктор Янукович збирає комітет економічних реформ та все дивується, чому реформи в країні не йдуть? А куди ж їм іти, якщо вся влада тільки тим і занята, що охороняє сотні білборлів Президента у всій країні та думає, як правильно організувати 70-ту річницю вигаданої радянською пропагандою «Молодої гвардії».

Віталій Червоненко, журналіст


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 sergo 16.01.2012 22:17
цирк уехал а клоуны остались :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 Nazar Obidzinski 12.01.2012 15:28
Ну, тут черкащани не повинні пасти останніх: наступного року виповнюється 140 років з дня народження нашого земляка Мойсея Соломоновича Уріцького, керівника Петроградської ЧК. Увєковєчім!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Володимир 12.01.2012 13:11
Цитую Український вовк:
Це ж, мабуть, тепер одурича посадять за те, що Лєніна незаконно зніс ))

Цитую Український вовк:
Це ж, мабуть, тепер одурича посадять за те, що Лєніна незаконно зніс ))

Мяко кажучи, Український вовче, не коректно перекручувати прізвища людей навіть якщо ви їх не поважаєте. Інша справа була б якби ви написали своє справжє ім"я - ось тоді будь ласка. А так, вовче, ви швидше схожі не на вовка а на Українського тхора. Порада, пишіть тільки те, що готові сказати людині особисто в вічі а не барабанячи в погрібі по клавіатурі. З повагою... :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Семен 12.01.2012 09:30
А як вам День космонавтики в Чигирині? Скоро на загальнодержавн ому рівні відзначатимемо день народження Клари Цеткін.
Маразм крепчает!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Український вовк 11.01.2012 23:02
Це ж, мабуть, тепер одурича посадять за те, що Лєніна незаконно зніс ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 БрЭд 11.01.2012 19:55
УЙ обки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100