89466047_2716171021825066_123577225697034240_n Об 1 годині 23 хвилин ночі 17 травня в Умані, біля входу до УНУС мало не сталася дорожньо-транспортна пригода за участі поліцейського автомобіля з номером 4970 і моєї автівки. Рухаючись з боку автовокзалу, я був вимушений здійснити маневр ухиляння від ДТП. Через те, що зустрічне авто, перетнувши суцільну роздільну смугу, виїхало мені «в лоба» і зупинилося на дорозі, засліпивши і створивши аварійну ситуацію. Проблискові маячки не були увімкнені.

Об'їжджаючи перешкоду, я побачив, що на дорозі стоїть 2 автівки поліції та одне авто з цивільним номерним знаком.

Коли я зупинився, увімкнув аварійний сигнал і вийшов з авто, лише тоді були увімкнені проблискові маячки. Я представився і попрохав у натовпу поліцейських сказати, хто саме водій даного поліцейського авто. Натомість, мені почали розповідати, куди мені йти і відмовилися говорити, хто водій.

Зоя Вовк, Сергій Радченко, Юрій Лисий, прошу допомогти у встановленні особи полісмена-порушника, притягнення його до адміністративної відповідальності, а також оприлюднити записи з нагрудних камер полісменів, щоб громадськість теж мала можливість ознайомитися з рівнем підготовки полісменів до спілкування з громадянами. А також з журналістами.

Антон Геращенко, ви якось дякували мені за розслідування. Буду вдячний за допомогу.

Зверніть увагу на цитату полісмена, який каже: «Я не знаю, хто керував поліцейським авто».

Це взагалі як? Кого уманське керівництво за кермо допускає? випадкових перехожих?

Хочу нагадати, що два місяці тому в Одесі через маневр поліцейського авто без увімкнених проблискових маячків сталася важка ДТП з смертельними наслідками.

P.S. Сьогодні відчув дежавю з часів, коли готував репортажи для телепрограми «Жесть мундиру з Жаном Новосельцевим».

P.P.S. Речниця поліції Черкащини Зоя Вовк повідомила, що вказаний номерний знак та автомобіль належать Управлінню патрульної поліції Департаменту патрульної поліції. Звертаюся на гарячу лінію і готую заяви із доданим аудіозаписом розмови та фотографіями.

Володимир Гамалиця, уманський журналіст

* Допис у фейсбуці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Спостерігач 01.06.2021 11:18
Цитую справедливий:
Так, у поліцію понабирали за оголошенням неуків та балбесів, то вони себе і ведуть на такому ж рівні.

Більше того, дореХворменні міліціонери були більш професійними, хоча і в деякій мірі корумповані, а тепер у нових поліціянтів вакуум знань, а гонору і нахабності в рази більше, ніж у міліцейських кадрів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 карл 18.05.2021 10:04
очередная недореформа в действии, на которой только бабло отмыли, а на выхлопе како было - тако и есть. они также и по городу на патрульных автомобилях нередко значительно превышают дозволенные 50 км/час в обычной гражданской обстановке (без включенных спецсигналов и выполнения спецзадач типа преследование, экстренный вызов, сопровождение спецтехники или колонны и т.д). создали еще одну касту ненаказуемых, теперь как у класика: одним все, другим - закон
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 справедливий 17.05.2021 18:20
Так, у поліцію понабирали за оголошенням неуків та балбесів, то вони себе і ведуть на такому ж рівні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100