Не всі проблеми можна вирішити на місцевому рівні. Сьогодні місцеве самоврядування перетворилося на відділи при Черкаській облдержадміністрації, а в районах – на відділи при райдержадміністраціях. І депутати на сесії, як колись в СРСР збираються здебільшого для того, щоби поздороватися один з одним, погомоніти і підняти руку за підготовлене рішення, тобто для «галочки».

Нинішня влада повернулася до Конституції 1996 року, зосередивши в своїх руках всю повноту влади. Але згадаймо, ходили вперті чутки, що не буде обласних і районних адміністрацій, а будуть лише представники президента на місцях і вся повноту влади віддадуть місцевим громадам. Представники ж президента займатимуться лише наглядовою функцією. І що? Нічого такого немає. Влада все тримає у своїх руках. Тобто обіцяли «почути кожного», а насправді, пробачте, послали всіх.

Реальний шанс вплинути на країну – це змінити законодавчу владу. Бо у Верховній Раді доля України зараз вирішується лише помахом руки однієї відомої особи. Всі інші, знову ж з відомої фракції, у кращому разі статисти. Ще й «піаністи». Адже повинні встигнути натиснути кнопки за відсутніх колег…

Влада розповідала про дешевий газ і те, що не будуть зростати комунальні послуги, коли підписувала «харківські угоди». Та сталося інакше. Уже й серед літа вона не може забезпечити городян гарячою водою через непогашення державою суми з різниці в тарифах. А що буде взимку?

Як би там не було, а свого часу Юлія Тимошенко приїжджала навіть на сесію міськради в Черкаси, щоби привести тарифи до норми.

А згадаймо так звану медичну реформу. Навіть у пілотних областях – Вінниччині, Дніпропетровщині, Донеччині – спостерігається хронічне недофінансування медичної галузі. Ці пілотні області вже стогнуть. У інших областях схожа ситуація. Згадайте перипетії з об’єднанням черкаських пологових будинків, про передачу області ряду відділень дитячої лікарні тощо. Що з цього поліпшилося вже сьогодні?

У цивілізованих країнах влада звітує про «зроблене». Наша ж лише лає «попередників». Та якщо вже згадати попередню владу, вихідцем з якої є і я, то скажу, що при попередній владі в області не закривали школи, як це робиться зараз! І фельдшери на селах отримували конкретні якісні авто. А згадайте прийняття нинішніх обласних програм як-от «Село Черкащини-2020». Там, де мова йде про газифікацію сіл чи забезпечення населення якісною питною водою, жодних конкретних цифр. А в області не лише невеликі населені пункти, а й міста страждають від неякісної води: наприклад, Умань, Черкаси.

Не буду детально зупинятися на дорогах. Всі ми добре бачимо, які вони. Якщо дороги й роблять, то лише до маєтків певних осіб.

Хочеться згадати ще Пенсійну реформу в контексті реформи медицини. Для чого оптимізують (читайте – скорочують) медичні установи. Бо українців стало менше! Тривалість життя зменшується, а влада збільшує пенсійний вік! Щоб не дожили до пенсії і зекономили владі гроші. Що ж виходить? Прийшовши до влади, вони обіцяли референдуми, обіцяли радитись з народом. Але де там…

Проблема України в тому, що нею правлять зрадники. Це не лише люди, що зрадили свою політичну силу. Це люди, котрі зрадили, насамперед, свій народ. Звідси ми маємо і конфлікти через мовне питання. Його створили штучно, щоби роз’єднати, збурити країну. А роз’єднаним народом керувати, звісно, легше.

Саме тому опозиція вирішила присягнути, щоб не зрадити. Ми взяли на себе зобов’язання і готові їх виконувати. А з цього витікає все інше. Маючи тверду позицію, ми зможемо збудувати таку країну, про яку нині лише говорять.

Володимир Гресь, керівник фракції Черкаської облради партії ВО «Батьківщина»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #39 Ужасть 28.08.2012 15:09
Сегодня, в 12:50
Олександр Черненко, Комітет виборців України

Коли черкаські опозиційні керманичі оголосили склад своєї мажоритарної «дрім тім», їх опоненти скоріш за все радісно потирали руки і відкоркували шампанське. Тоді вже можна було вдруге констатувати програш єдиних опозиціонерів з огляду на список їх кандидатів. «Мудрим» рішенням висунули колишнього голову обласної ради Володимира Греся у ВО №№ 195. Гресь – стовідсоткова креатура Томенка. Але важко знайти настільки ж не харизматичного і малосимпатичног о кандидата.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #38 Бу-га-га 28.08.2012 13:52
Вовандер, а ти хоча б підрахував стільки за 5 років бензину висмалив за рахунок нас по маршруту Чорнобай-Черкаси_Чорноба й...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #37 Сонька Золота Ручка 28.08.2012 13:02
Да, Вовандер напевно шара на цей раз не пройде...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #36 Зовсім недавно? 27.08.2012 18:58
21 серпня 2010 року голова обласної ради Володимир Гресь, голова облдержадмініст рації Сергій Тулуб, міський голова м. Черкаси Сергій Одарич взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Богдану Хмельницькому та урочистих зборах з нагоди відзначення 19-ї річниці Незалежності України, які відбулися у ПК «Дружба народів». http://www.oblrada.ck.ua/news/24944716.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #35 ХХХ 26.08.2012 00:15
Не всі проблеми можна вирішити на місцевому рівні.(Гресь) Цими словами шановний пан віправдовує свою бездіяльність на протязі 5 років на посаді голови облради. Ну зовсім нічого припомнити що він зробив. Так десь стояв на трибуні, щось читав, десь його водили...
Одним словом ............ Якщо наівний народ не дай боже обере його депутаом. Буде теж саме але з значком депутата на лацкані піджака Греся та значно більшою зарплатою дармоїда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #34 ХХХ 26.08.2012 00:11
Не всі проблеми можна вирішити на місцевому рівні.
---
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #33 не Радуга 25.08.2012 06:59
Цитую Rokfeller:
Хороший був дядька на посаді голови облради - доступний і без тараканів.
Не продумайте,що це піар.
Перевірено на собі,якби всі чиновники такі були.
Хоча звісно,було й щось не теє...

"Доступний(ая) и без тараканив"-отличная характеристика девушки для курортного романа.Смущает, что "перевирено на соби", но это ваше дело.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #32 вова 24.08.2012 13:22
Цитую Nikolya:
Простий чоловік, який не дивлячись ні на що багато кому допоміг. А що бруду тут налили. Люди, самі в ньому втопились уже. Час вилазити. Почніть кожен із себе, панове.

Через поле,через гай ходить хлопчик Помагай.Нехай Помагай іде працювати соціальним працівником,для парламенту цих якостей недостатньо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #31 Обиватель 24.08.2012 12:49
Гресь такий!!!Його руки нічого не брали.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #30 СВЕТЛАНА 24.08.2012 08:57
Цитую Re:
Цитую Параска:
Знаю цього пана як облупленого, який дуже полюбляє свою сорочку і себе любимого і трошки Миколу Томенка


Вы скажите, а кто себя может обидеть или обделить? :lol: Прелагаю голосовать за УДАР, за ЧУПРИНУ.

Поддерживаю голосовать за УДАР и Чуприну.На Чуприне нету коррупции и деньги в фонде занятости как безработный не брал.Зачем тянуть коррупцию во власть,а затем с ней бороться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100