85132118_3113622395356615_2585189026470297600_o Згідно Постанови Кабміну, з 6 квітня всі особи, віком за 60 років мають знаходитися на самоізоляції. Я вважаю таку міру доречною, але не в форматі наказу, а лише вмотивованого прохання до осіб, що підпадають під цю категорію.

Дане обмеження може застосоване виключно при введені в країні режиму НС. Оскільки він не введений, вимога самоізоляції для пенсіонерів носить рекомендаційний характер. Кабмін, приймаючи таке рішення перевищив власні повноваження, що є, до речі, кримінальним злочином.

Крім того, для пенсії за віком визначено вік 65 років. Вимога знаходитися на самоізолюванні для людей старших за 60 років є дискримінаційною для певної категорії громадян, а саме працюючих - змушує їх звільнитися з роботи.

Розшифрую –

1. Дискримінація за віком.

2. Примус до цивільно-правових дій - звільнення.

3. Незаконне звуження прав і свобод громадянина, незаконне позбавлення людини волі - режим самоізоляції де-факто є домашнім арештом. Зазначу, що всі ці дії ви знайдете в ККУ.

Будучи прихильником карантинних обмежень, я вважаю дії уряду, що прийняв постанову, некваліфікованими і такими, що порушують конституційні права певних категорій громадян, мають ознаки перевищення владних повноважень, адже мова йде про узурпацію влади.

У мене все.

Якщо поліція почне застосовувати заходи адміністративного покарання до громадян, що старші за 60 років - вона стане співучасником злочину. Крім того, розмитість формулювань в постанові будь-якій особі, що старша за 60 років дозволяє заявити, що вона йде до магазину, відстань до якого їй здалася меншою за 2 км, оскільки проживає самостійно і потребує самостійної купівлі їж і, ліків, автомобіля, чи насіння канабісу для вирощування на балконі. Підкреслюю - вимір відстані від дому (трекинг) не регламентований жодним нормативно-правовим документом.

Отже, мені дуже хотілося, щоб поліція була органом що охороняє громадський порядок і права громадян, а не виконавчим інструментом ідіотів на посадах. Адже офіцер поліції не має виконувати злочинні накази(!!!)

Разом тим, акцентую, саме кабмін не забезпечив обов'язкову обсервацію близько 200 тисяч громадян країни чи іноземців (приклад американського хасида, що прибув до Умані 11 березня разом із 6 ма дітьми і дружиною і днями вмер від враження коронавірусом) які в більшості і стали джерелами масового зараження громадян.

Це власне все, що я хотів про це сказати

Залишайтеся вдома і дотримуйтеся санітарно-гігієнічних норм, в тому числі правил носіння маски - 2 години при спокійному перебуванні у приміщенні, 20 хвилин - інтенсивне дихання на вулиці. Далі маска стає джерелом небезпеки саме для вас. Ще невідомо, які бактерії залишилися на її поверхні - від вірусів та бактерій, що є збудниками хвороб, до туберкульозу.

До речі, кабмін забув розшифрувати визначення терміну маска. За цією постановою маскою є носова хустинка чи бандана, пов'язана на обличчя, чи одношарова бинтова пов'язка на ніс і рот, чи протигаз чи респіратор з класом біологічного захисту, чи навіть системи автономної очистки дихальної суміші.

Бажаю щиро здоров'я та розуму. Бо декого вірус вразив, схоже, саме в мозок.

І до речі - ВООЗ визнав коронавірус таким, що не передається повітряно-крапельним шляхом. Настанови з цього приводу можна знайти на україномовній сторінці офіційного сайту ВООЗ...

Це вишенька на тортик

Валерій Воротник, журналіст і редактор телеканалу "Антена"

*допис з "Фейсбуку".

реклама

Коментарі  

 
0 #17 Що ти шепчеш? 09.04.2020 14:43
Нагадай, Валєрон, чи не ти, часом, горлав, аж пінився, яка класна ЗЄкаманда? :-x :-x :-x
Розхльобуй, #####ас!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 Думати треба 07.04.2020 22:26
Цитую 007:
зателефонуйте ви до знайомих в Італію, Іспанію розпитайте в них, що там робиться. Завтра більша частина міста лежатиме з вірусом і знову ж буде гавкати, що вони мають конституційні права і всі їм щось повинні бігти до них і їм допомогати.

Вот как раз в Италии и говорят, что все постановки. Люди как умирали в прошлые года, в таком количестве так и умирают в 2020. Только теперь умирают не от старости в 90-100 лет, а от коронавируса. (Так велено записывать) Хотя 2% может и от него. Но это гораздо меньше чем от коронавируса в 2013 году (20-30%). Погуглите, и не было никакого карантина. А этим Ковидом переболеют рано или поздно все, никто из врачей и не скрывает этого. Карантин, чтобы заболели не все сразу. Переживают за медицину и уничтожают экономику. Они решили, что все вдруг заболеют одновременно. Это эксперимент какой-то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #15 Люби боже правду 07.04.2020 13:41
Цитую ДЖЕКО:
Як все-таки легко ліпити з наших людей бидло. Хіба може людина при здоровому глузді на свіжому повітрі ходити в масці, люди, що не розуміють, що це маразм і лише собі шкода? Але ж багато ходять. Це і є рабська психологія.

Ти "Страна приключений Djeco" не тявкай.Зробили бидло.Шото не понятно как из быдла ваылепили быдло.Лучше,качествен ней вдвойне быдло.Обяснитесь хуторянин.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 Факт 07.04.2020 13:25
Зеленые клоуны могут только истерить, паниковать и снимать видосики. Если кто-то думает, что выявленные больные в городе все, то это только вершина, на самом деле их много, просто тестирование идет незначительное, сотня в день, а большинство перенесет вирус на ногах. По поповоду всяких Испаний, Италий основная категория умерших это пожилое население и никакая медицина их уже не спасет, их жизненный путь закончен. Тем более что клоуны в масках заявили, что лечить будут только тяжелые случаи заболевания, а пенсионеров лечить не будут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #13 ДЖЕКО 07.04.2020 12:55
Як все-таки легко ліпити з наших людей бидло. Хіба може людина при здоровому глузді на свіжому повітрі ходити в масці, люди, що не розуміють, що це маразм і лише собі шкода? Але ж багато ходять. Це і є рабська психологія.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Вмію читати 07.04.2020 00:16
Диванних "експертів", які стогнуть на тему порушених прав, багато - а петицію з вимогою скасувати найдурніші пункти рішення Кабміну офіційно зареєструвати додумалася тільки Оксана Колісник - одна з небагатьох у Черкасах, хто мислить як професійний журналіст.
І написала петицію не на тину чи на асфальті, як недо-"експерти", а там, де потрібно - на сайті КМУ: https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/3427?fbclid=IwAR2fGcAmix0EcCDyBUNGDiQcjjw8ostee6mxJBCzoJ8whvOqUjlrqFzJs7c
Головне, щоб з цією петицією на Банковій не вчинили так, як Бондаренкові прислужки вчинили з усіма петиціями, які їм не подобалися на сайті Черкаського МВК.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 007 06.04.2020 18:42
Цитую Любов Майборода:
Постанова уряду -маразматична і непрофесійна. Нічого спільного з протиепідемічни ми заходами немає. Це технологія масового психозу. "Орлам Авакова" доведеться відповідати за свої дії. :D :lol: :D

Схоже бабцю накрило. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 007 06.04.2020 18:40
Увесь світ повводив карантин, всі ходять в масках, на вулицю виходити заборонено, штраф від 600 евро і вище, а от лише в України набралось скільки всезнаючих спеціалістів, юристів широкого профілю, знавців Конституції та прав людини і т.д. Та су**ні діти зателефонуйте ви до знайомих в Італію, Іспанію і т.д. та бл*** розпитайте в них, що там робиться. Завтра більша частина міста лежатиме з вірусом і знову ж буде гавкати, що вони мають конституційні права і всі їм щось повинні бігти до них і їм допомогати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Любов Майборода 06.04.2020 17:04
Постанова уряду -маразматична і непрофесійна. Нічого спільного з протиепідемічни ми заходами немає. Це технологія масового психозу. "Орлам Авакова" доведеться відповідати за свої дії. :D :lol: :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #8 мавр 06.04.2020 16:58
невже Воротнику більше подобається кладовище?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100