Виконком Черкаської міськради піддався тиску зі сторони приватних перевізників і готує рішення щодо підвищення вартості транспортних послуг для населення.

Уже протягом найближчого місяця ціна проїзду в міському транспорті зросте до 3 грн.

Громадська рада Черкас звертає увагу на те, що проїзд, вартістю 3 грн, зараз діє в Одесі – місті-мільйоннику, яке більш ніж у 2 рази перевищує Черкаси за розміром, та в кілька разів – за чисельністю населення. У схожих до Черкас містах тема підвищення вартості проїзду або не обговорюється взагалі (Вінниця), або ж там підвищують ціну до 2,5 грн (Чернігів) – саме такий тариф вже діє у Черкасах після останнього подорожчання.

Вважаємо неприпустимою бездіяльність міської влади при здійсненні транспортної реформи, яка мала б збільшити кількість тролейбусних маршрутів у місті. Як наслідок, черкащани зараз залежать від амбіцій бізнесменів та недолугої транспортної політики мерії. Громадська рада Черкас неодноразово звертала увагу на небезпеку такого підходу.

У зв’язку з цим Громадська рада вимагає:

- провести позачерговий конкурс серед перевізників, які готові працювати в місті. Ціна перевезення, розміром у 2,5 гривні, є комерційно обґрунтовано.

- утриматись від перегляду транспортних тарифів до обрання нового складу міської ради. Це питання, яке торкнеться кожної черкаської сім’ї, тому вирішувати його має вже нова міськрада, яка отримає на це мандат від виборців.

- зосередитись на реалізації транспортної реформи, ціллю якої буде розвиток електротранспорту. Вартість проїзду в тролейбусах не залежить від ціни паливно-мастильних матеріалів. Крім того, тролейбуси здатні перевозити більшу кількість пасажирів та є більш екологічно чистим видом транспорту.

Враховуючи соціальну вагу питання, яке вплине фактично на всі верстви населення міста, Громадська рада Черкас готує звернення до прокуратури щодо обґрунтованості можливого підвищення тарифів на міський транспорт у Черкасах.

Іван Сухарьков, голова правління Громадської ради Черкас

* передрук із сайту Громадської ради Черкас

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #21 Андрей 28.04.2014 17:49
Что за громадська рада такая? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #20 ГІСТЬ 23.04.2014 12:56
Цитую Васо:
Кто такой Сухарьков???

Сухарьков-просто охоронник,колис ь охороняв Національну горілчану компанію.Про рівень його економічних знань можна з цього судити.А стояти на лапках перед пані Ж. не гідно для чоловіка,батько якого-полковник ВПС,командир ТУ-95
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #19 Тойхто 22.04.2014 13:31
Ну справді, у чому логіка - перевізники кричать про збитковість, аж раптом з`являється новий маршрут. Коли це підприємці йшли у збитковий бізнес? Так що все правильно кажуть - давайте проведемо конкурс, побачимо, чи знайдуться нові перевізники, які працюватимуть за 2,5. Впевнений, що обов`язково знайдуться. Особливо, коли у міськраді вже не буде лобістів нинішніх транспортників Горкуна та Радуцького.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #18 Фотограф 22.04.2014 13:23
Цитую оля:
хай цей сухарьков вмовить свою патронессу тролейбуси місту подарувати в тяжкий для країни час,а то умничает тут

Выборы в очередной раз. Пусть бьющиеся в припадках за интересы народа Бондаренко, Булатецкий..хоть по одному тралику разкошелятся для громады. А то только умеют что волать "бандыты, бандыты, банду геть!". Банда уже геть, что теперь дальше? Сами ведь люди не бедные, имеюют прибыльный бизнес, пусть хоть что-то сделают для громады. Пусть хоть купят и заменят унитаз в детской поликлинике по Вербовецкого, около которого монументально запечатлена на фото пани Майборода....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #17 Anchlus 21.04.2014 09:28
Эй,деятель,изыд и! :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #16 народ 20.04.2014 08:31
Цитую Serg:
http://www.odessa.ua/projects/15900 В Одессе адекватные и грамотные специалисты работают в горисполкоме. Они подробно и профессионально , как и полагается экономистам-специалистам с высшим образованием (а есть ли у нас в мэрии такие, - знает Белоусов), расписали каким образом определяется стоимость проезда в транспорте. Вот такой подход должен быть и у нас в ЧЕРКАССАХ. Экономические расчёты, а не митинги определяют стоимость проезда.

Нарешті здоровий глузд заговорив!Треба і тарифи на ЖКХ розписати.Нема фіскального чека,нема чого платити!За тепло-абстрактні гігакалорії, за газ-абстрактні кубометри.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #15 Осав 19.04.2014 22:08
Цитую Васо:
Кто такой Сухарьков???


А хто такий Одарич?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Васо 18.04.2014 22:22
Кто такой Сухарьков???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 черкащанин 18.04.2014 15:18
Цитую оля:
коли бабця на базарі продає цибулю за 40 гривень кілограм і каже, що долар піднявся Все нормально.Коли на заправках ціну міняють двічі, а то й тричі в день, піднімаючи по 20-30 копійок всі соплять і теж нормально, а тут гвалт підняли Меньше пива вип"єте та цигарок купите Здоровіші будете.

Так ти і йди собі на місце тієї бабки, торгуй та піднімай в залежності від доллара. Звикла їздити на маршрутках, а ти вийди й пройди пішочком коли в тебе нема чим заплатить, той диви стройніше будеш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #12 трантр 18.04.2014 11:15
да что тут не понятно. перед уходом решили сорвать себе копейку. таким как иван надо уже не заявы просить, а м...ды бить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100