Ідея не моя, але літала в повітрі, і я за неї вхопилася. Спочатку про неї я почула, як не дивно, в російських виданнях, але там пропонують перерахувати гроші не на допомогу армії, а на благодійність.

Потім я прочитала обговорення на цю тему в групі Місто на «Че».

А коли прогуглила, то виявилося, що таку акцію запустили в Херсоні за ініціативи газети «Гривна» і підтримали її на рівні місцевої влади. Я пропоную долучитися під цим же гаслом, але пожертви робити дещо інакше.

Отже ідея: прийти на 1 вересня не з букетами квітів у кожної дитини, а з саморобними українськими прапорцями з написом «Замість квітів – допомога армії».

Для акції потрібна така допомога.

1. Шановні депутати і державні службовці, я прошу вашої допомоги, бо інформування батьків, вчителів та директорів шкіл буде ефективне, якщо відбудеться через департамент освіти. Не всі батьки і вчителі зрозуміють відсутність квітів, навіть якщо ті квіти викидаються оберемками вже ввечері 1 вересня. Не всі директори шкіл підуть на контакт з громадськістю - для них часто лише влада має авторитет.

2. Шановні благодійники, допоможіть виготовити флаєри (двосторонній друк) в кольорах державного прапору з написом «Замість квітів – допомога армії»: не кожен батько захоче виготовляти прапорець - комусь легше купити букет, ніж провести 20 хвилин трудового і виховного процесу з дитиною, знайти волонтера і віддати йому гроші. Тому швидка можливість обміняти пожертву на флаєр сприятиме долученню до акції.

Якщо віднайдеться благодійник, який надрукує фраєри, то це буде просто чудово - можна роздати флаєри волонтерам та вчителям, які в обмін на пожертви даватимуть їх батькам учнів, чи й самим учням. І саме з цими флаєрами варто було б прийти на лінійки - патріотично, красиво, корисно і для армії і для виховних цілей.

3. Шановна громадо, батьки, долучіться до акції самостійно - поширте цю ідею, виготовіть прапорець, поговоріть зі своєю дитиною, виступіть на батьківських зборах.

Мінімум, який я зроблю це особисто сама виготовлю прапорець: 15 хвилин часу, кольоровий папір, довга дерев’яна шпажка та клей - все, що потрібно, а гроші передам волонтерам, яких наразі багато - обирай, кому довіряєш.

Приєднуйтесь.

Алла Юрковська, юрист Черкаської обласної організації КВУ.

*передрук з «Фейсбуку».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #18 Оксана 28.08.2014 20:35
Я вчитель з Херсонщини. Обов"язково підтримаю акцію. Відмовляюся від купованих квітів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Людмила Бордунос 28.08.2014 18:11
Хоч, би одна людина, яка проти відкрито назвала своє ім"я. найкраще за все сидіти склавши руки і при тому ще й "обпльовувати", прикрившись ніком.
Дмитро, ну не думала,що патріотичний підйом для молоді це погано. Ну звісно краще гроші на букети, які в мусорку. Краще ідеологічний пафос.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Дмитро 28.08.2014 10:38
Допомога це добре. Але багато хто з громадян не впевнений що ця допомога "в повній мірі" доходить до військових які перебувають в зоні бойових дій. Тому можу дати пораду для тих хто має сумніви:
Попитайте знайомих, родичів, друзів, можливо серед вашого оточення є люди які зараз на війні, вони мабуть потребують якоїсь допомоги, тим більше що невдовзі осінь, будуть потрібні перш за все !ЗИМОВІ СПАЛЬНИКИ!, зручний теплий зносостійкий одяг, шкарпетки, взуття, !ВОДОВІДШТОВХУЮ ЧІ ПРОПИТКИ для одягу!
Таким чином ви особисто можете допомогти нашим військовим адресно, і будете впевнені що ваша допомога дійде туди, де вона найбільш потрібна.

І дійсно, не треба робити з першого вересня патріотичний пафос....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #15 Дмитро 28.08.2014 09:58
Давайте замість першого дзвінка хвилину мовчання :)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #14 Людмила Бордунос 26.08.2014 11:30
Сумно за дітей, чиї батьки поливали брудом тут. Діти хоч і діти, але до людяності їх потрібно привчати з малечку і до реалій життя також. А реалії в наші часи такі, що воюють наші черкащани задля того, що б нам мирно жилося. І їм наразі не вистачає бронижелетів, медикаментів, карет швидкої допомоги і т.д. Акція добровільна, кожен робе вибір сам для себе. Просто жаль коштів, витрачених на букети, які до вечора переберуться на "дом" "школа" "смітник". Зато батьки відбули чергу. Да? Відносно архівної пам"яті фото з квіточками чи прапорцями - люди, є поняття історії! І через 20 років першачок пишався б тим, що в нього замість букету прапорець. Ну звісно, якщо в першачка відповідне виховання.
У нас є завжди витбір: або подивитись в очі проблемі, або сховатись від неї та перекласти на плечі других, а самим прикритись дітьми, браком коштів і взагалі "моя хата з краю".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 ПатрiОТ СБУ 25.08.2014 08:29
Куди злився мiй "друг" ciлькор Вiвчарик того читаючи хоч посмiятись було можливо
пiсля келиха пива а цей ........... i читати не хочу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #12 Правда 24.08.2014 11:50
Усюди коруцпція! Вога вже у мізках, навіть!Яка ж це благодійна акція, якщо ці прапорці дітям потрібно купувати за 20 грн! Якщоб це було безкоштовно - добра справа1 . Якщо б діти самі зробили і принесли замість квіточток - так! а де ж узяти 20 чи 10 грн багатьом! До речи. не усі і з квітквами приходять. А тут без прапорця прийдешь, скажуть, армії не допогаешь. А це ж діти! невже неможна було це продумати, а потім вже піаритися!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #11 rewers 23.08.2014 21:55
брєд сивоі кобили
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Чемберлен 23.08.2014 11:11
Предлагаю чтобы Юрковская в мерии и ОДА организовала акцию ОДИН ДЕНЬ БЕЗ ВОРОВСТВА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #9 Володимир Юлькович 22.08.2014 11:39
Пропозиція від Павла Полянського: ”Якби, замість витрачати купу грошей на квіти, батьки, старші учні й студенти перерахували ці кошти на підтримку наших вояків, на ліки пораненим, родинам загиблих, свято не збідніло б”. Освітній портал, 15.08.2014 За що респект пані Юрковській?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100