Нещодавно у мене відбулася перша персональна виставка під назвою «Вулична фотографія». У книзі відгуків відвідувачі, як і належить, нічого поганого не писали. Разом з тим, трохи критичних коментарів щодо своїх робіт читав в інтернеті. Та вдячний усім, хто переглянув мою виставку.

Загалом, я готував на виставку 50 робіт, але при підготовці виставки вибрав з них 30 кращих. Серед робіт, які найбільше сподобалися відвідувачам, є фото рибака, що закутавшись через холод у целофан, ловить рибу. Це фото зробив взимку. Просидів на холоді близько трьох годин, чекаючи коли рибак почне вилазити з целофану. У мене, між іншим, такого целофану не було, тож змерз, поки чекав. Зате після того, як сфотографував рибака, то познайомився з ним і ми поспілкувалися про старі фотоапарати.

Взагалі, кожне фото має свою історію. Якось я сфотографував у тролейбусі і це дуже розсердило водія. Він вибіг і почав кричати. Різна реакція людей і на вулиці. В принципі, якщо люди проти того, щоб їх сфотографували, я в душу не лізу.

Взагалі, хочеться фотографіями допомагати людям. Комусь настрій підняти, а комусь – бойовий дух. Пам’ятаю, як знімав історію про водія без рук. А є ж фото, які рятували мільйони життів. Наприклад, військовий фотограф Джеймс Нахтвей своїми фотографіями розповів світу про голод в Африці, привернувши таким чином увагу світової спільноти до цієї проблеми.

 Ігор Єфімов, фотограф, працює у газеті «Вечірні Черкаси»

Той самий рибалка в целофані

Той самий рибалка в целофані


efimov1

реклама

Коментарі  

 
0 #1 здивований 06.05.2011 23:05
молодець! думаюча голова, а не кнопкодав)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100