anzhella Уже п’ятий рік триває соціальний проект «Святий Миколай живе в кожному з нас». Щороку нам надходять дуже зворушливі листи від дітей-сиріт та дітей-інвалідів. Мене дуже вразив лист школярика, який писав: «Я, звичайно, розумію, що Святого Миколая нема, що це роблять добрі люди. Але все одно так приємно отримувати подарунки…» Діти просять дуже різні подарунки, і з цього  вже видно, в якому становищі перебуває дитина. Іноді просять багато-багато солодощів. Розумієш, що це або діти з багатодітної сім’ї, або з прийомної, де немає можливості накупити всім багато цукерок. А ще пам’ятаю лист, який написали дві сестрички. Їхні батьки померли, тож дітьми опікується бабуся. Вони просили більшого розміру ковдри і подушки, бо зі старих уже виросли. І коли уявляєш, як ця дитина взимку кутається в маленьку ковдру, то відразу хочеться їй це купити.

  Наш проект залишається незмінним уже 5 років. У чотирьох торговельних центрах – «Будинок торгівлі», «Дніпро Плаза», «Плазма» та «Епіцентр» стоять ялинки з листівками-«миколайчиками». Ці торгові центри – наші партнери, вони беруть на себе обов’язок поставити і прикрасити ялинку. Єдине, що ми постійно вдосконалюємо – це методику збору подарунків. Так, роки два тому започаткували таку собі новітню технологію з придбання одягу та взуття. Зрозуміло, що в роздрібній мережі купувати це дорого. Тому співпрацюємо з Одесою, Харковом, Хмельницьким, де вже маємо своїх партнерів. Звісно, що дуже розраховуємо на людей,  котрі самі купують подарунки, але також збираємо кошти. На них потім закуповуємо одяг або ж ті речі, котрі самостійно ніхто з черкащан не придбав.

"Щороку нам надходять дуже зворушливі листи від дітей-сиріт та дітей-інвалідів"

"Щороку нам надходять дуже зворушливі листи від дітей-сиріт та дітей-інвалідів"

Приємно, що з кожним роком активність людей зростає. Люди із задоволенням розказують, що, крім бажаного подарунка, докупили і те, і те… Просяться самі поїхати до дитини чи залишають свої телефони, щоб з нею зв’язатися. Був випадок, коли разом з подарунком дитина із сім’ї написала листа знедоленій дитині з пропозицією листуватися. Приємно спостерігати, як батьки пояснюють своїм малюкам, що це таке, чому треба купити подарунок по суті чужій дитині. Або ж навпаки – коли діти тягнуть своїх батьків за руку до ялинок і просять допомогти. І це те, про що ми мріяли – щоб діти, котрі в силу обставин опинилися у важких умовах, - не почувалися залишеними і нікому не потрібними.

Інколи виникають труднощі з обліком таких дітей, особливо дошкільного віку. Ось нещодавно був випадок, коли батько дитини-інваліда звернувся до нас, приніс листа від неї, бо виявилося, що її нема в нашій базі даних. Намагаємося вдосконалювати цей облік і радо приймаємо тих, хто сам приносить нам листи.

"Був випадок, коли разом з подарунком дитина із сім’ї написала листа знедоленій дитині з пропозицією листуватися"

"Був випадок, коли разом з подарунком дитина із сім’ї написала листа знедоленій дитині з пропозицією листуватися"

Приємно також, що зростає довіра до проекту. Торік був випадок, що на зауваження двох жінок біля ялинки про те, що це нібито обман, стороння людина розповіла, як вона подарувала мобільний телефон із сім-картою. А після Нового року подзвонила дитині і пересвідчилася, що подарунок потрапив саме до того хлопчика, якому вона його адресувала.

Нам допомагає багато людей, які, до речі, не намагаються на цьому піаритися. У перший рік два дні поспіль один чоловік скуповував техніку, яку просили діти – і телефони, і програвачі. На другий день волонтери мені подзвонили і сказали, що маю приїхати, бо такого ще не було… Коли ми познайомилися, цей чоловік сказав, що не хоче називатися, а робить це, бо пам’ятає, як сам був дитиною, і як важливо в дитинстві отримувати ті подарунки, про які мрієш. І я переконуюсь, що багато людей допомагають знедоленим саме через свої переконання.

Анжела Одарич, дружина мера Черкас, ініціатор  благодійної акції «Святий Миколай живе в кожному з нас»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #41 Дід який знає усе 12.12.2011 20:39
Більшісті тим, хто тут коментує, заздрість недає жити.
Мабуть, вони були поганими в дитинстві і до них Св. Миколай не приходив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #40 Тетяна 12.12.2011 20:34
В спеціалізованом у будинку за адресою м. Черкаси вул. Конєва,15 перший поверх мають переробити під 16 квартир для сімей з дітьми-інвалідами з ДЦП візочниками. Вже готова проектна документація та виділена державна субвенція на ці цілі та проведена тендерна процедура. Одарич спочатку хотів забрати гроші, які мали підти на перепланування квартир на бігові доріжки, коли йому це невдалось, не дивлячись на те, що ось-ось мали розпочатись роботи по обладнанню квартир виніс рішення про необхідність в даному місці зробити Центрреабілітац ії, знаючи, що як тільки приміщення перейде у власність міста з ним можна робити все, що хочеш - здавати, продавати, все, що не заборонено законом. Фактично мер забирає квартири у наших дітей, оскільки житло не будується ми вічно будемо стояти в квартирних чергах, а наші діти не мають можливості на прогулянку на вулицю вийти, бо неможливо дорослого візочника витягти по сходам, візок з дитиною-інвалдом важить більше ніж сама мама.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #39 Алегич 12.12.2011 19:17
Ой Оксано ти така вумна, тільки чому то ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #38 Оксана Колісник 12.12.2011 13:59
Цитую Тетяна:
Шановна Анжела Августівна, попросіть будь-ласка попросіть Святого Миколая дати розуму і мудрості Вашому чоловікові, а нашому мерові... Бо якщо Святий Миколай нас не почує, ми залучимо до цього прохання ЗМІ і телебачення. Нехай вся країна побачить істинне обличчя "слуги народу"...
Шановна Пані Тетяно, не тратьте сили на відозви до глухих. Просто опишіть ситуацію тут, в газетах, на телебаченні. Не радьтеся, не попереджуйте тих самих тіпа "слуг народу" - вони ж з Вами не радяться. От зараз же ж все й пишіть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #37 православний 12.12.2011 10:19
Наш мер, як і його дружина, - атеісти і безбожники. Тому просити Миколая їм допомогти - марна справа.. Вони служать мамоні. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #36 Тетяна 11.12.2011 12:19
Шановна Анжела Августівна, попросіть будь-ласка попросіть Святого Миколая дати розуму і мудрості Вашому чоловікові, а нашому мерові не забирати у 16-ти дітей-інвалідів візочників, хворих на ДЦП квартири, на переобладнання яких держава виділила субвенцію і які завдяки Вашому чоловікові наші діти можуть ніколи не побачити, оскільки мер вважає цю програму "недоцільною" і всіляка заважає початку робіт, на які вже навіть тендерна процедура завершена. Бо якщо Святий Миколай нас не почує, ми залучимо до цього прохання ЗМІ і телебачення. Нехай вся країна побачить істинне обличчя "слуги народу", який намагається забрати приміщення призначене для переобладнання вищеказаних квартир разом з державними грошима під свої величні бізнес-ідеї, наприклад під бігові доріжки (наш мер ще й бігає!!!) або під створення центру реабілітації з послідуючим закриттям через неефективну роботу та зміною призначення приміщення, яке завдяки геніальним ідеям мера вже буде в комунальній власності міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #35 Тамара 10.12.2011 21:01
Цитую З.Н.:
Шановні, а Ви пробували щось зробити для тих дітей? Ви можете тільки язиками чесать і лити грязь на інших. А сидіти всю ніч розбирати ті подарунки.пакувати, переписувати, адреси шукати тих дітей,кому їх вручити, не хочеться? А я в 2010році спочатку привезла подарунки дітям, а потім як подивилась що там стільки роботи, то і допомогати залишилась аж на дві неділі.І я не думаю,що тільки статус дружини мера,надихає на добро і благодійні вчинки. А якщо це і так,то Сергій Олегович вибрав не тільки дружину, а й хорошу помічницю.

В такому випадку чому цій акції тільки 5 років. Одаричі в Черкасах з 2002 року? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #34 Оксана Колісник 10.12.2011 20:02
Цитую З.Н.:

Ви молодець! Не тому, що це написали. Тому, що допомагаєте дітям. Думаю, що Ви робитимете це, не зважаючи, хто буде організатором акцій, ба й самостійно, без організаторів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #33 Багатодітна родина 10.12.2011 20:01
Цитую Маргадон:
Запитання до пані Анжели: які відчуття вас охоплюють, коли ви в норковій шубі дарите дитині-сироті поношену ковдру?? :D :P

Два паралельних світи, які не перетинаються: ситі буржуї, які обікрали власний народ, холуї-підлабузники, за миску супу готові облизувати господарів-буржуїв та діти -сироти як наслідок діяльності буржуїв.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #32 Mardo 10.12.2011 15:36
Крадуть мільйони,даруют ь копійки,й ті не своЇ.
І Бога не бояться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100