ФБ2 Що це було? Я про так звану сесію Черкаської міської ради «у Каневі».

Принаймні це новація: такого «бєспрєдєлу», щоб сесію місцевого органу проводили в іншому місці – ще в Україні не було. І маємо зробити все, щоб такого не було повадно робити і іншим. Будь-кому. У будь-яких містах нашої Неньки-України.

Останнім часом я не занадто переймався проблемами  містечкової влади в Черкасах, та тут, як і всі містяни, отримав гучного ляпасу таким проявом неповаги до всіх містян, до України, як демократичної держави.

І …дякую за цей «ляпас». І суспільство має «прокинутись». Це виклик і Ми, всі свідомі громадяни, які гонорують демократію та поважають державність в Україні, його приймаємо...

За логікою ініціаторів цього шабашу, який, на превеликий жаль підтримує, і, не виключаю, організував міський голова ( до якого , до цієї події, я ставився з певною повагою), вважають, що  якщо у будь- якому місці, у будь – який час, збереться певна кількість депутатів, кількість яких створює те, що зазвичай іменують «кворумом», то вони можуть проводити те, що всі ми шановливо іменуємо сесією?

Далі буде: на весіллях, ювілеях, зазвичай, збирається багато гостей: там і будемо голосувати «под дичь»?

І, що надзвичайно ганебно, ПОТІМ – не покаятись, а доводити, що це «Норма»?

Десь у Ростові, а можливо і у Москві, президент- втікач, ймовірно, задається питанням: «А ШО? Так можна?»

Навіть «Яник» собі не дозволив собі того, що реалізували обранці від шановних партій: «Батьківщини», «Самопомічі», «Свободи» та «Черкащини». ( Обтяжуючою обставиною цього шабашу є те, що здійснено воно у святому для кожного українця- патріота місці: на Чернечій горі).

Але щось подібне вже було: і саме за ініциативи та під покровительством «Яника». Пригадаймо квітень 2013 року: Верховна Рада «Партії Регіонів»  проводить «виїздне засідання» на вулиці Банковій ( та там хоч за межі міста Києва не виїхали. А тут!!!).

У Януковича були цілком «не проти» підписати документи ТОГО «бєспрєделу»: «Янукович підпише закони, прийняті більшістю на Банковій» © Офіційний сайт Президента України

https://tsn.ua/politika/yanukovich-ne-proti-pidpisati-zakoni-viyiznoyi-sesiyi-radi-289301.html

Як це перегукується. Схоже, що  «Вітьок» передає естафету «Толі»:

«Бондаренко вважає, що “таємна” сесія була законною та підпише проголосовані рішення»

https://dzvin.media/news/bondarenko-vvazhaye-shho-tayemna-sesiya-bula-zakonnoyu-ta-pidpishe-progolosovani-rishennya/?doing_wp_cron=1535107745.1229169368743896484375

Тоді, Тимошенко, лідер партії «Батьківщина», «…ПОРАДИЛА ЯНУКОВИЧУ "НЕ ПРИНИЖУВАТИСЯ" ПІДПИСАННЯМ ЗАКОНІВ РАДИ НА БАНКОВІЙ»

https://tsn.ua/politika/timoshenko-poradila-yanukovichu-ne-prinizhuvatisya-pidpisannyam-zakoniv-radi-na-bankoviy-289310.html

Сьогодні, «вразумити» і мера, і секретаря, і 21 місцевого обранця, наразі немає кому.

Тоді має «справу до рук» взяти Громада.

І не тільки міста.

Так, до суду ( як саркастично радить секретар міськради, який за ст.19 Конституції мав би разом з міським головою діяти виключно у відповідності до законів та нормативних актів щодо організації та проведення сесій міської ради http://zmi.ck.ua/cherkassy/sekretar-msko-radi-prokomentuvav-narkannya-deputatv-na-provedennya-ses-u-kanev.html) , до суду- це неодмінно.

Але- цього за мало.

Сатисфакція за Шабаш у святому для кожного українця місці, має бути набагато більшою.

По- перше: відповідати мають і партії, депутати яких пішли на це безчинство. Має бути публічно проголошена позиція і Тимошенко, і Садового, і Тягнибока, і…(хто-небуть, після відходу від справ Олега Васецького знає про лідера Черкащан?). Це має бути: публічна позиція: що відбулось – це припустимо чи ні? І яке реагування партій? Чи буде відклик ВСІХ  причетних до цього безчинства.

По – друге: відповідальність всіх службовців Черкаської міської ради, які у робочий час потрапили у «інше місто та місце»: що вони там робили? Що там робили депутати, які на посадах у комунальних підприємствах? Таке одноразове грубе порушення є підставною для звільнення. Без компромісів.

Належним каяттям у безчинстві від мера, як на мене, має бути виключно персональна відставка. З власної ініциативи.

У цьому маленькому матеріалі я не описую всього того анти правового цинізму щодо події, яка відбулась.  Все на поверхні.

В матеріалах судового  позову (та коментарів до нього) , переконаний – буде все добре описано.

Переконаний, що і «саме ситуативне об’єднання з 21 депутата, це все знає і усвідомлює.

Та таки свідомо пішли на це. На жаль. Навіть ті , кого, до цієї події я поважав.

Час каятися. Та діяти.

P.S. А до поздоровлень Романа Дисконта з Днем Народження ( що, за версію «організаторів «туру до Канева» і було причиною виїзду депутатів та працівників міськради до Канева), я, безперечно, приєднуюсь.

Тільки …Романе, погодься, свято таки зіпсували… Буває…

Валерій Макеєв, медіаюрист, секретар Національної спілки журналістів України

*Допис із «Фейсбуку»

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Ван Гог 27.08.2018 08:05
Вперед в 90-ті...))))) Безпрєдєл...Стрєлка...Братва...Сходка...Рішалово...
Лише такими словами, можна охарактеризуват и події які постійно відбуваються в міській раді...Братва так і не прочитала, ні Конституцію України, ні Закон про місцеве самоврядування...Тут є свій, не писаний кодекс "понятій" та "розрулювань"...Ні, така "демократія" нам не потрібна...)))))Звісно всі переживуть цей нігілізм і самоуправство...але це не правильно...треба ставати цивілізованими і відкритими, відійти від дикарства і надати можливість тим хто вже не може жити по новому і "рішати тєми" трохи в інших місцях...)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Крим, зять та доця 27.08.2018 00:37
Перед виборами бездомна Юля роздасть безкоштовний хліб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 пряма мова 26.08.2018 15:04
А тим часом біля магазину "Маяк" черги і сварки пенсіонерів за бескоштовним українським хлібом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Сергій з Кривалівки 26.08.2018 14:11
А точно для Макєєва Канів - святиня?
Щось сумніви беруть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Олейник 25.08.2018 19:43
Мая новая "Каневская читверка".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Уважний 25.08.2018 15:04
Давно від Макєєва не було АДЕКВАТНОГО тексту - більше заказуху пер. А тут - нормально написав - козлів козлами називає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Артем 25.08.2018 10:24
Давно не было слышно, наверное муза не посещала. А тут - заказной опус, правда очень слабенький. И то, что ты кого-то поважал, их это не волнует!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100