Нещодавно не стало яскравої постаті: загинув народний депутат, мільйонер, якого у ЗМІ називали «Волинським олігархом», Ігор Єремеєв. Трагедія сталася під час катання верхи, після чого він декілька тижнів перебував у комі.

У 2015 році журнал «Фокус» оцінив статки нардепа в 95 мільйонів доларів. Лише уявіть! Єремеєв міг купити все! Проте доля розпорядилася інакше.

Коли політик помер, я згадав одну історію: колись травму отримав інший політик – Михайло Бродський. У нього була травма голови. І я пам’ятаю, як тоді, у 2009 році, Бродський писав у своєму живому інтернет-щоденнику, мовляв, «добре, що в Італії… мене встигли у комі довезти до лікарні…»

Принципова різниця між обома нещасними випадками в тому, що Єремеєв отримав травму в Україні, а Бродський – в Італії. Можливо саме через те останній залишився жити, він не став інвалідом, бо йому надали допомогу швидко, якісно і професійно.

А Єремеєв, не зважаючи на свої статки, у найпотрібніший моменти його життя за ним приїхала роздовбана швидка допомога, яка везла його роздовбаними дорогами не кудись за кордон, а в Луцьку міську лікарню. Так, є приватні лікарні, але у найвідповідальніший момент викликали те, що викликали, – карету швидкої допомоги.

Можливо, якби травма сталася за кордоном, то за ним приїхав би хороший автомобіль Швидкої допомоги, обладнаний усім необхідним, з професійними кадрами. Тоді його б везли по хорошим дорогам в сучасну лікарню, а в лікарні хворого б зустріла бригада професійних лікарів. І тоді, можливо, у людини був би шанс на життя. Але все відбувалося в наших реаліях і тому шанси жити були меншими. А скільки б готовий був віддати мільйонер за те, щоб мати більше шансів на життя? Мабуть, усе…

Звісно, це лише мої міркування. І я веду до того, що ні гроші, ні зв’язки у певний момент можуть не допомогти. Коли у найвідповідальніший момент в вашому житті ви стикаєтесь з реаліями сучасної української медицини, то мільйони і мільярди можуть бути зайвими. Адже наша медицина застрягла десь між 60-ми і 70-ми роками. І це насправді дуже жахливо.

Я звертаюся до черкащан, які мають ресурси і можливості: Ви не встигнете полетіти у Швейцарію, коли буде потрібно! Тож давайте не для когось, а для себе зробимо сучасну лікарню з підготовленим персоналом і сучасним медичним обладнанням! Давайте зробимо якісну Швидку допомогу. Не «Газельки» без амортизаторів, а якісні автомобілі! Бо ніхто не знає, хто їхатиме завтра в тій машині: чи мільйонер, чи бідна людина.

Людина не просто смертна, а раптово смертна. І коли кого спіткає якась прикрість – невідомо. Богу все рівно, чи ти багатий, чи – ні.

Вважаю, що перед нами, черкащанами, нині стоїть завдання виправити те, що не було зроблено попередниками за останні 10 років. Ми так і не маємо якісно обладнану лікарню Швидкої допомоги, ми так і не маємо бригад швидкої допомоги з сучасною технікою. І це не лише проблема медицини. Це проблема кожного черкащанина. Це проблема нашої з вами власної безпеки. Бо на місці Єремеєва в подібній ситуації може опинитися будь-хто. І потерпілий стикатиметься в Третій міській лікарні з рентгенапаратом, який є ровесником самої лікарні… з медичним персоналом для якого на першому місці стоїть проблема як нагодувати свої дітей на мізерну зарплату, а постійне професійне вдосконалення є якоюсь примарою…

Тож найперше ми маємо думати про медичні послуги. Ми тішимо себе ілюзією безкоштовної медицини якою бідний не може скористатися…

ДОСИТЬ! Для бідних повинен працювати бюджет, а багаті повинні платити за лікування. У Черкасах є багато людей, які для власної ж безпеки можуть зробити нормальну лікарню, де фахівці отримуватимуть нормальну зарплату. Бо не може професійний хірург отримувати 2 тисячі гривень…

Нам треба створювати фонд! Чому б ні? У всьому світі багаті люди утримують лікарні! Бо це спільний для всіх заклад.

І у нас, разом, є всі шанси кардинально змінити стан медицини в нашому місті і для цього не потрібно чекати що хтось зробить реформу в Києві. Ми тут в Черкасах здатні навести лад і зробити своє життя безпечнішим.

Р.S. Як лікар, який в 2002 році хотів змін в медицині, я опинився в місцевій політиці… і лише зараз отримавши значний адміністративний досвід я знаю як досить швидко змінити ситуацію.

Чекаю на однодумців!

Павло Карась, член ВО "ЧЕРКАЩАНИ"

* передрук зі сторінки у "Фейсбуці"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #13 Чукча 27.08.2015 11:32
Павло знайшов себе у хформі ратувальника, коли загасив пожежу на ТЕЦ.
Що не побачить і вже готовий ратувати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Бабця Параска 2 25.08.2015 13:41
Цитую ЛВВ:
Грамотно все виклав. Згоден з "Чукча ...". Сказав А, то скажи Б. Зроби бізнес-план, на папері докажи його доцільність, покажи затрати, зарплати, покажи потенційним інвесторам та послухай що вони скажуть.


Эта случаем не тот Карась, что уже розбудував городское теплокомунэнерг о? А перед назначением туда директором тоже такие прожекты рисовал :-* а на выходе оказался полный "0".
Или может это тот Карась, что 2 года назад грозился искоренить поборы в школах. Может уже прозвитует, что дело доведено до победного конца и родители уже не платят за ремонты в школах?
Лично я узнаю в нем того Карася - генератора идей, за которым даже Билоусов не успевал записывать его "идеи".
По мне работал бы лучше по полученной специальности и избавлял людей от геммороя :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #11 Анна 25.08.2015 10:58
Як кажуть "поки півень не клюне"... у нас народ такий. Рекомендую відвідати лікувальні заклади міста і області замість писання безглуздих коментів. Прекрасна медицина... подивіться лиш на приймальні відділення - це жах :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #10 Нестор Іванович 24.08.2015 20:42
Ці басні Карася вже всіх задовбали - видно "кави" у московського попа в кафейні перепив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #9 roll 24.08.2015 09:43
Паша.Не виберуть! Не трать сили!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #8 смс 24.08.2015 07:19
А чи не ПОРА карасю на сковородку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 ЛВВ 22.08.2015 13:21
Грамотно все виклав. Згоден з "Чукча ...". Сказав А, то скажи Б. Зроби бізнес-план, на папері докажи його доцільність, покажи затрати, зарплати, покажи потенційним інвесторам та послухай що вони скажуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 как знать 21.08.2015 09:37
так то оно так, а вот как быть с дорогами? или скорая будет вертолет либо катер на воздушной подушке?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 Чукча Абрам 20.08.2015 23:27
Вы Павел были директором крупного предприятия.
Цитаты из текста: "давайте не для когось, а для себе зробимо", "Давайте зробимо якісну Швидку", "нині стоїть завдання", "ми маємо думати", "Нам треба створювати фонд", "кардинально змінити", "Ми тут в Черкасах здатні навести лад", "я знаю як досить швидко змінити ситуацію".

Ну вот Вам Павел и флаг в руки - возьмите пожалуйста и сделайте - Вы же сами пишите "..зараз отримавши значний адміністративни й досвід..".

Разработайте проект и бизнес-план, где все будет в конкретных цифрах и показателях, возьмите на себя роль коммуникатора с "..черкащанами, які мають ресурси і можливості..", презентуйте им этот проект - получите их поддержку и наконец-то через 3 года ВОПЛОТИТЕ ЭТО В ЖИЗНЬ. И тогда все оценят. Или Вы будете просто каждый день выдавать новые ИДЕИ (комментируя каждодневные новости), а кто-то будет делать??

p.s. выборы однако...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #4 Сказка -ложь.... 20.08.2015 20:57
Плывет жаба, видит - карась плещется. То одним боком вывернется, то другим, выпрыгнет, пузыри пустит, короче, колбасит его в полную.
Жаба:
- Карась, ты че тут делаешь?
Карась:
- Как что, рыбаков жду!
- Ты че, офонарел, жить надоело?
- Да не, просто мы с крокодилом на охоте - я приманка, а он в камышах заныкался..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100