1430849259121 Для цього не обов`язково мати надзвичайні здібності, торбу грошей чи особливий привід. Головний інструмент у цій приємній справі — Ваше бажання.

Є? Це вже чудово)))

Обираємо час. Зручний для Вас та учасників дійства. Як не крути, та саме час — найцінніше, що ми можемо подарувати іншим, нашу увагу та піклування.

Наступний пункт — вибір адресата. Складнощів на цьому етапі не повинно виникати, адже кожна людина про щось мріє, чогось бажає, щось чекає. Оберіть ту, для якої Ваше невеличке Чудо чи добра справа стане найбільш вражаючою, очікуваною і важливою.

Складно визначитись? Потрібно зібрати команду — буде з ким порадитись і справа швидше піде.

Як це зробили, приміром, представники ГО “Громадська ініціатива Черкащини”, “Міська студентська рада” - Сергій Кузь, Станіслав Задоя та Владислав Терьохін, керівниця клубу розваг Олександра Кузнєцова.

Всі вони — доволі зайняті звичайними людськими справами (навчаються, працюють, мають власні захоплення, сім`ю та друзів), однак для повноцінної, небайдужої та гармонічної людини особистих справ інколи стає недостатньо. До того ж - віддавати щось набагато приємніше, ніж брати.

Розробка “Чуда” зайняла мінімум часу та сил — вирішили влаштувати гучне яскраве свято у переддень одного з улюблених дитячих свят — Дня святого Миколая. Дітей обрали не випадкових. Оскільки мама Олександри працює у КЗ «Черкаський навчально-реабілітаційний центр ЧОР», дівчина змалку звикла приділяти час вихованцям закладу. Не з розповідей знає, як насправді живеться малюкам з особистими потребами, як проходить їх день, чим займаються і як би хотіли проводити час, про що мріють і яких емоцій чекають від можливого свята.

Бажання цих особливих діток (адже потребують особливого режиму та ставлення, догляду та умов) і сформували концепцію майбутнього Чуда — шалені веселощі та смаколики.

Організаційними питаннями займалися хлопці — завчасно (за місяць) про все домовилися із директором закладу — Марією Петрівною Пилипенко. Розважальна частина лягла на плечі дівчат — Олександра Кузнєцова підключила аніматорів зі свого розважального центру, які і стали родзинкою заходу, справжнім Чудом.

Емоції дітей, в гості до яких прийшли Чарівні Ельфи, словами передати неможливо! Намагалася зафіксувати на фотоапарат — вдалос лише частково. Свято було дійсно драйвовим: дітвора не розривала дружнє коло навкруг Ельфів ні на хвилинку, під гучну музику вони кружляли хороводи, демонстрували таланти, співали, танцювали, декламували вірші, стрибали і бігали, грали в естафети, слухали вражаючі історії про тварин із далеких країв, випробовували себе, ділилися секретами та бороли власні страхи, радісно підтримуючи один одного. Особливий ажіотаж викликав таємничий тунель пригод, черга на вхід до якого не закінчувалась ледь не до кінця свята.

Як виявилось, найскладніше в організації та проведенні подібних заходів — прощатися. Всі 57 дітей реабілітаційного центру були настільки щасливі та веселі, що аніматори ледь вирвалися з їх щирих обійм. А значить - свято вдалося і Чудо відбулось!

DSC_0083

Без патетичних звернень та подяк, гості покинули заклад, а діти пішли вечеряти. Та як виявилось, сюрпризи не закінчились — у їдальні реабілітаційного центру дітвору чекав святковий стіл від організаторів...

Будете мати час та бажання — спробуйте і Ви хоч на мить стати Чарівником, когось приємно здивувати, допомогти, розрадити, а ще переконатися, що створення Чуда — не лише приємна, вдячна, цікава, корисна, а ще й зовсім нескладна справа! Раптом виникнуть проблеми чи питання — звертайтеся - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ! Будемо раді допомогти!

Віта Біліченко, член НСЖУ (журналіст)

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100