Кокоба Пряма мова За період роботи з 1 січня по 1 червня 2018 року до Управління патрульної поліції в Черкаській області Департаменту патрульної поліції надійшло 29 604 звернення для реагування на гарячу лінію «102». В середньому це 196 звернень на добу.

Середній час прибуття екіпажу патрульної поліції становить 06 хвилин 51 секунду з моменту надходження завдання на планшет. Середній час обслуговування події (отримано завдання – виконав) – 57 хвилин.

У результаті оперативного реагування на виклики, по гарячих слідах патрульними затримано та доставлено підозрюваних осіб по наступних подіях з ознаками кримінального правопорушення:

Подія

Характерні

ЗАТРИМАНО ЗА НЕЗАКОННЕ ЗБЕРІГАННЯ НАРКОТИЧНИХ РЕЧОВИН

124

ЗАТРИМАНО ЗА КРАДІЖКУ

110

ВИЯВЛЕНО РАНІШЕ ВИКРАДЕНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ

20

ЗАТРИМАНО ЗА НЕЗАКОННЕ ПОВОДЖЕННЯ ЗІ ЗБРОЄЮ, БОЄПРИПАСАМИ

16

ЗАТРИМАНО ЗА ГРАБІЖ та РОЗБІЙ

14

ІНШІ, в тому числі пошкодження, або крадіжка люків, парканів та іншої комунальної власності

217

Всього

501

Особовим складом Управління патрульної поліції в Черкаській області ДПП було виявлено та задокументовано 9 928 порушень адміністративного законодавства.

В сфері громадської безпеки — 2 726 та безпеки дорожнього руху – 7 202.

З них за ст. 130 КУпАП – 447.

До штрафмайданчика евакуйовано 34 транспортні засоби.

На території обслуговування зареєстровано 550 дорожньо-транспортних пригод, що на 5% менше, ніж за аналогічний період минулого року (2007 рік – 576 ДТП), з яких 79 з потерпілими, що менше на 25% (2017 рік – 106), жодна особа за вказаний період не загинула, (2017 рік – загинуло 2 особи), та 100 осіб отримали тілесні ушкодження, що менше на 35% (2017 рік – травмовано 153 особи). Загалом спостерігається тенденція до покращення безпеки дорожнього руху та зменшення травматизму на дорогах міста.

З початку 2018 року, зареєстровано 78 дорожньо-транспортних пригод зі зниклими водіями, з них розшукано та притягнуто до адміністративної відповідальності 56 осіб, що залишили місця ДТП.

Основними причинами скоєння ДТП є:

[Порушення правил маневрування

182

І Недодержання дистанції

169

Перевищення безпечної швидкості

105

[Порушення правил проїзду перехресть

76

Керування транспортним засобом у нетверезому стані

18

В управлінні патрульної поліції створено спеціальний відділ безпеки дорожнього руху, яким за звітний період виявлено та задокументовано:

- 84 порушення перевезення небезпечних та негабаритних вантажів (ст. 132-1 КУпАП);

- 9 порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів (ч. 1 ст. 140 КУпАП);

- 34 порушення порядку погодження з уповноваженим підрозділом Національної поліції встановлення рекламних носіїв, технічних засобів організації дорожнього руху, проведення будь-яких робіт на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах (ч. 2 ст. 140 КУпАП);

- 14 порушень нормативів щодо обладнання на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах, місць виконання робіт (ч. 3 ст. 140 КУпАП);

- 26 порушень, передбачених частинами 1, 2, 3, що спричинили аварійну ситуацію або пошкодження транспортних засобів (ч. 4 ст. 140 КУаАП);

- 8 пошкоджень або забруднень проїзної частини (ст. 139 КУпАП);

- вручено 113 приписів на усунення виявлених недоліків вуличної шляхової мережі;

- 10 невиконань законних вимог (приписів) на відповідальних осіб (ст. 188-28 КУпАП);

- 15 випусків на лінію технічно несправних транспортних маршрутних засобів (ст. 128 КУпАП);

Направлено 89 інформаційних листів до органів місцевого самоврядування, Служби автомобільних доріг та інших організацій з пропозиціями щодо покращення стану безпеки дорожнього руху.

Також відділом безпеки дорожнього руху надаються послуги:

- з видачі дозволів на рух транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні;

- погодження на рух транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі;

- обстеження маршрутів руху транспортних засобів, залучених до перевезення пасажирів;

- погодження схем організації дорожнього руху (ОДР) в складі проектів на будівництво об’єктів дорожнього сервісу, схем ОДР щодо будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг та вулиць, схем ОДР в місцях виконання ремонтних робіт.

За звітний період УПП забезпечило проведення близько 60 масових заходів, на яких не було допущено порушень громадського порядку та публічної безпеки, а при їх виявленні миттєво припинялися на місці працівниками патрульної поліції.

Кожного місяця зростає навантаження на патрульних поліцейських, а фактична чисельність батальйону Управління патрульної поліції в Черкаській області становить 220 осіб, при штатній кількості 303 особи, тобто некомплект персоналу становить 83 особи (28%).

Таким чином ряд правопорушень, які суттєво не впливають на публічну безпеку (такі як стихійна торгівля, вигул собак, тобто благоустрій міста та ін.) залишаються без належної уваги, що в деяких випадках викликає обурення громадян та скарги на бездіяльність поліції, хоча цими викликами поліція теж займається.

Тому хотілося б звернутися з ініціативою до депутатів Черкаської міськради розглянути можливість створення такого комунального підприємства як «Міська варта», яка вже активно працює в багатьох обласних центрах України та містах районного значення. Основними завданнями якої є контроль за правопорядком на вулицях та дотримання правил благоустрою міста.

Також хочу звернути увагу депутатів, що Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Повноваження розгляду справ про адміністративні правопорушення та здійснення тимчасового затримання (евакуації) транспортного засобу, згідно з документом, будуть мати право інспектори з паркування органів місцевого самоврядування.

Патрульна поліція в свою чергу всіляко готова підтримувати і допомагати в розвитку та створенні таких ініціатив.

Олександр Кокоба, начальник Управління патрульної поліції в Черкаській області

* Доповідь на сесії Черкаської міськради 12 червня 2018 року.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Коловорот 28.06.2018 07:12
7 хвилин +45 !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 мент 20.06.2018 22:46
пластмас він і в африці пластмас!Кікіко ба зелень як і всі інші бездарний пластмас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 без іронії 15.06.2018 18:44
Сухі цифри зазвичай ні про що не кажуть "великій аудиторії" черкащан. Звісно, краще б було звітувати не про статистику, а про довіру людей до поліції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Сплошной разводняк лохов 14.06.2018 19:11
Всё основанно на бессознательном . Новорелигия, архетипы, легенды мира,.... Ну хотите, пробежитесь по туташних заголовках прошлого. 3 - Троица, 7- "семеро смелых", 12 - апостолов, 40 - "мучеников в расстрельном списке", 300 - спартанцев, ...... Как скучно жить. Никакого креатиффу. То ли было делов в старые добрые времена. Вечно живой бог илличь, иконой фотографией на кабинетеуглусте не (но каждый имеет возможность увидеть его и сегодня в гробу )) ), вместо крестика на впалой груди комми - партбилет у сердца, декалог - моральный кодекс строителя каммунизьма, священные скрижали - программа бабушки кпсс, рай на Земле - к 1980 году,...... И всё ж было сиськимасиськи. Ах посоны, во былы приколы в то время, не те шо нынешнему племю втирают )).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100