206x213-images-news-042023-a643c139bcfb7191d5e1108c813a0cb8 Нещодавно один воїн сказав мені, що армія це 100% того, що він в житті ненавидить, маючи на увазі організацію діяльності, звісно. А ще до нього тепер вже колишній військовослужбовець і досвідчений функціонер органів місцевого самоврядування застерігав мене словами: "Ти думаєш, в міській раді бюрократія? Ось ти побачиш армійську бюрократію!"

Я щиро ненавиджу бюрократію та організаційну неефективність. Я не зміг працювати ні в міській раді, ні в держкомземі, ні на державному підприємстві. Вже на приватній практиці я божеволів від необхідності мати справу з чиновницьким апаратом.

І от я там, де я є і роблю те, що роблю.

Мушу сказати, що досвід роботи в міській раді я згадую з солодким присмаком. Я був 20-річним ніким, але підготовлений мною документ я міг обговорити з будь-ким. На мої запитання давали відповіді. Коли заступник міського голови чоркав проєкт документу, то я міг прийти до нього і обговорити позицію. До проєктів рішень були пояснюючі записки. На них писали зауваження. Всі всіх ненавиділи і вважали одне одного некомпетентними йолопами, але плідно співпрацювали. Мені ніхто жодного разу не сказав: "Свою думку залиш при собі, бо той-то сказав інакше".

А тепер мені завертають документ з резолюцію "Це все лайно. Перероби." А на запитання "Чому так?" здебільшого отримуєш відповідь "патамушта гладіолус". Мені кажуть: "Роби ось так". Я кажу: "А як же Інструкція?" Мені Кажуть: "Такий-то бат робить так, всім подобається. І ти роби так."

Я далекий від фаховості в організації військового документообігу. Тут мало не щодня стикаєшся з якоюсь новою інструкцією, наказом чи рекомендаціями. Але тепер моє уявлення про внутрішню бюрократію сягнуло нового рівня.

Жодних висновків. Я не намагатимусь змінити систему. Я дякую всім чия робота робити бюрократію ефективнішою. Я б точно не впорався.

Максим Полішкевич, захисник України

*Допис із фейсбуку

реклама

Коментарі  

 
-8 #2 правда 28.09.2023 19:55
гарно, правдиво
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Гриша 28.09.2023 19:23
Обідки пішли...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100