- Якщо у місті щось невдало побудовано – то залежить індивідуально від кожного архітектора і від ситуації. А на неї впливають замовники. Замовники хочуть одне, нормативи друге, архітектори третє, а економіка – четверте.

У нас є негаразди в місті. Насамперед, це Центральний ринок. Він не має ніякого естетичного вигляду. Коли в часи Союзу ми їздили в інші міста, то здавалося, що там ринки захаращені, а в нас – нормально. Зараз закидали ринок промисловими товарами, а тим, хто вирощує свою продукцію, нема де подітися.

Змінилася ситуація в центрі міста навпроти філармонії, де з’явився центр «Хрещатик-сіті». Була задумана інша ситуація: побудова приміщення податкової адміністрації передбачала площу перед ним у бік вулиці Дашковича. Сама будівля нинішнього торгового центру не допрацьована до нормального естетичного вигляду. Може, якось воно притреться. Треба думати, як його покращити. Бо цей центр – десь на грані невдалого об’єкта. Поспішно все вирішувалося, тож треба його доробляти по ходу справи.

Сергій Фурсенко, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, лауреат Державної премії СРСР у галузі архітектури, директор ТМ «Архітектура» (Черкаси)

*з виступу на круглому столі «Центр Черкас – не майданчик для архітектурних експериментів!»

реклама

Коментарі  

 
+8 #3 Вадим 25.06.2011 10:00
Поддерживаю! Крещатик-сити самое худший новострйо в городе! Он изуродовал Крещатик
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Лаврін 25.06.2011 08:15
Це свідчить про те, що головний архітектор міста не на місці!!! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Оксана 24.06.2011 22:57
Це - не просто невдалий об'єкт. Шановний Архітектор, вочевидь, пошкодував котрогось із своїх колег за цього містобудівного вир.....а. А ьіда вся в тому, що місто не має ніякого плану розвитку, не має архітектурної концепції ні в цілому, ні по окремих діляках. Кожен, хто угрібає клапоть території городить там що собі хоче.Звісно, з використанням послуг наших же арїхітекторів. Цікаво, чи багато із наших зодчих можуть похвалитися своїми об'єктами? Кому "дякувати", наприклад, за те ж "Сіті"? Хто проектував витворисько, яке все ще має надію випертися з-за Драмтеатру? Панове, поговоріть якось між собою про це!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100