Претензії голови Росспоживнагляду Генадія Оніщенка щодо невідповідної якості звенигородського сиру безпідставні – продукція взагалі не експортується до Росії.

У деяких засобах масової інформації Росії і України та на офіційних сайтах ряду державних установ і громадських організацій з’явилася інформація – претензія голови Росспоживнагляду, головного державного санітарного лікаря РФ Генадія Оніщенка щодо якості українського твердого сиру. Він заявив, що особливу тривогу викликає продукція 20-ти підприємств України, серед них і «Звенигородського сироробного комбінату» в Черкаській області, зокрема, з перевищення вмісту пальмового масла в твердому сирі.

Звенигородське підприємство з січня 2006 року взагалі не здійснювало реалізацію (експорт) сирів твердих до Російської Федерації.

Натомість  ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат» спеціалізується на виробництві сирів твердих в асортименті (9 найменувань), сирів плавлених в асортименті (37 найменувань), масла селянського солодковершкового несолоного, сироватки сухої молочної. Підприємство, починаючи з 1997 року і по сьогоднішній день, сертифікує всі види молочної продукції.

На ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат» діє сертифікована система управління якістю стосовно виробництва сирів твердих, сирів плавлених, масла вершкового та сироватки молочної сухої на відповідність ДСТУ ISO 9001-2009. Сертифікат виданий на систему управління якістю терміном дії до 26.07.2015 року.

Контроль виготовлення продукції здійснюється виробничою лабораторією підприємства на всіх етапах виробництва. Молочна сировина та готова продукція проходить лабораторний контроль підприємства по органолептичним, фізико-хімічним та мікробіологічним показникам. За показниками безпеки (вмісту пестицидів, токсичних елементів, мікотоксинів, антибіотиків, гормональних препаратів та радіонуклідів), молочна сировина та готова продукція контролюється у випробувальному центрі ДП «Черкасистандартметрологія», який акредитованний на відповідність вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006.

Періодично (один раз на шість місяців) при проведенні технічного нагляду за сертифікованою продукцією з метою виявлення фальсифікації молочної продукції, Органом з сертифікації ДП «Черкасистандартметрологія» проводиться контроль щодо вмісту рослинного жиру в сирах твердих, плавлених та маслі солодковершковому. За період тривалої співпраці з питань сертифікації з ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат», не було виявлено невідповідної продукції, в тому числі і стосовно фальсифікації молочної продукції рослинним жиром. 

Віктор Білоусов, директор ДП «Черкасистандартметрологія», керівник Органу з сертифікації продукції

* із коментаря до матеріалу «Прочерку»: Українські виробники: черкаський сир такий же якісний як "Боржомі"!

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Віктор Білоусов 25.01.2012 17:38
Прочитав коментар Віктора. Я завжди вважав і вважаю, що у нашому колективі немає працівників про яких можна сказати «на шару готові і сіль їсти мішками». Ми одна команда і дорожимо своєю репутацією. Якщо знаєш таку людину – назви (можна й анонімно) і його наступного дня на підприємство не буде!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Віктор 23.01.2012 18:45
У відомстві Білоусова є такі працівники,що на шару готові і сіль їсти мішками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Достали 21.01.2012 21:01
Цитую ГОЛОС НАРОДУ:
Нещодавно купив 200 гр.твердого сиру"звенигородський "виробництва ВАТ ЗСК і був дуже вражений цією гидотою незрозумілоі консистенціі та зі смаком не сиру,а хімічно-солоноі сироватки! ПАМ"ятаю на смак сир "звенигородський "ще радянських часІв-ото був сир!А тепер,коли ЗСК в 2006р. "ЗАХОПИЛИ"французи із своєю збоченою технологією,той сир не те що кацапи,-коти і собаки,та і ті ж хазяі французи жерти не хочуть!

Все своє життя їв, їм, буду їсти, іншим рекомендую сири з маркою Звенигородський виробництва Звенигородськог о заводу (як в народі його називають). Все своє життя не любив, не люблю, не любитиму і іншим буду звертати увагу на гів....в які за, максимум за 100 гривень заробітку будуть писати такі коментарі.
Цитую sergo:
не нравится-не еш!

А ось у цьому випадку я з Серго абсолютно згоден. +1000
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 sergo 20.01.2012 22:03
не нравится-не еш!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 ГОЛОС НАРОДУ 20.01.2012 14:45
модератотору-зацензорити правду-це все нащо ви здатні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 ГОЛОС НАРОДУ 20.01.2012 14:41
Віктор Білоусов не ість твердого сиру
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 ГОЛОС НАРОДУ 20.01.2012 14:33
Нещодавно купив 200 гр.твердого сиру"звенигородський "виробництва ВАТ ЗСК і був дуже вражений цією гидотою незрозумілоі консистенціі та зі смаком не сиру,а хімічно-солоноі сироватки! ПАМ"ятаю на смак сир "звенигородський "ще радянських часІв-ото був сир!А тепер,коли ЗСК в 2006р. "ЗАХОПИЛИ"французи із своєю збоченою технологією,той сир не те що кацапи,-коти і собаки,та і ті ж хазяі французи жерти не хочуть!І правильно Аніщенко сказав,що нас тут "животними"вважають,бо такий наший і сир,іковбаса така ж сама-не зрозуміло з чого зроблена зато коштує круто!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 sh239k25 20.01.2012 01:42
Цитую Детектор:
Приплюснута тупими імперськими амбіціями, та ще й напередодні виборів преза, де єдиний кандидат - Вова, Москва ніколи не змінить своєї поведінки. Вона має отримати "алаверди"!
Вже давно принципово не купую все те, що з ярликом "сделано в России". Пропоную іншим робити так само.

Один дурак сказал, другой сделал.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Детектор 17.01.2012 13:58
Приплюснута тупими імперськими амбіціями, та ще й напередодні виборів преза, де єдиний кандидат - Вова, Москва ніколи не змінить своєї поведінки. Вона має отримати "алаверди"!
Вже давно принципово не купую все те, що з ярликом "сделано в России". Пропоную іншим робити так само.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100