Є твердження, що в депресії немає обличчя. Близька людина може посміхатися, жартувати, працювати й займатися щоденними справами, а насправді мати клінічно підтверджений діагноз. Дуже важливо вчасно це зрозуміти, аби допомогти впоратися з проблемою.

5 найпоширеніших ознак депресії

Депресія є хворобою, а отже, потребує лікування. За посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/antidepressantyi у медичній інформаційній системі apteka911 ви знайдете якісні сертифіковані антидепресанти. Проте приймати їх варто лише після призначення лікарем. Далеко не завжди сама людина помічає в себе певні небезпечні симптоми, а отже, краще знати про ознаки:

24567  

  • самоізоляція — якщо раніше друг чи родич із радістю підтримував компанію, а тепер бажає бути наодинці, є сенс порадити йому звернутися до лікаря;
  • домінанта смерті — придивіться та прислухайтеся, яка тематика улюблених книжок, фільмів, пісень у «підозрюваного»;
  • зміна звичок — можливо, людина почала набагато менше уваги приділяти догляду за собою, гігієнічним процедурам тощо;
  • зловживання алкоголем, наркотиками — на жаль, часто в такий спосіб хочуть утекти від реальності;
  • загальмованість — навіть побутові справи викликають складнощі, думки та рухи наче сповільнюються.

Також згадайте, чи скаржився ваш знайомий на проблеми зі сном, чи розповідав про низьку самооцінку й почуття провини.

Хто має найбільший ризик виникнення депресії?

Безперечно, така хвороба не виникає на пустому місці. Однак треба знати й те, що частіше за все депресія викликана комплексом факторів, а не однією відокремленою подією.

В зоні ризику знаходяться люди, що отримали в дитинстві серйозні емоційні травми. В дорослому віці цей стан можуть спровокувати раптові втрати близьких людей, безробіття, насильство, розлучення, поява дитини.

Крім цього, впливає й генетичний фактор. Якщо в батьків або інших близьких родичів була клінічно підтверджена депресія, ймовірність росте.

Хвороба може бути й побічною дією окремих груп лікарських препаратів. Також наявність певних захворювань (наприклад, гіпотиреозу) значно збільшує вірогідність появи депресії.

Уважно подивіться на близьку людину та зрозумійте: інколи це не просто поганий настрій чи бажання бачити лише негатив, а справжня хвороба, що потребує послідовного й тривалого лікування.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100