З появою дитини в сім'ї в молодих батьків стає більше радощів та турбот. Одна з них полягає в тому, як правильно розвивати дитину, що для цього робити та які іграшки купляти. Однією з іграшок, яка буде не тільки цікава, але й корисна для дитини будь-якого віку, є конструктор для дітей. Саме така іграшка дозволяє малюку задіяти ручки, слух, зір, мислення та увагу. Купити дитячий конструктор просто, а головне — швидко в онлайн-магазині Big Baby.

653a1663-29ae-4b95-9c57-fb95f009021f

Як вибрати правильний конструктор для дитини?

Якщо ви вже в пошуках іграшки, в першу чергу зверніть увагу на вік дитини, для якої ви його купуєте. Це допоможе вам не розгубитись серед величезного вибору іграшок.

  • Для найменших діток краще вибрати конструктор з невеликою кількістю великих деталей. Великих настільки, щоб дитина могла їх зручно тримати в ручках. Прості деталі — найкраще рішення для маленьких діток. Це може бути сортер, пірамідка чи кубики яскравих кольорів.
  • Для малюків, які вже навчились ходити та пізнають світ більш активніше можна вибирати іграшки складніші. Конструктор-потяг чи конструктор-машинка будуть стимулювати малюка скласти іграшку до кінця, щоб побачити готову модель потяга чи автівки. Такий конструктор не має бути надто складним і мати велику кількість деталей, адже він швидко набридне дитині.
  • А ось для дітей старшого віку можна сміливо вибирати складні конструктори з дрібними деталями. З нього можна скласти місто або пожежну частину — все, що забажає нестримна дитяча фантазія.

Як саме конструктор допомагає у розвитку дитини?

Гра дійсно несе багато переваг для дитини:

  • Дуже цікавий процес, який можна розділити з друзями та рідними.
  • Допомагає в розвитку дрібної моторики: малюк спочатку вчиться тримати елементи іграшки, а потім складати їх разом.
  • Дитина вчиться концентрувати свою увагу, віднаходити самостійно способи складання деталей, що позитивно впливає на її процес мислення і послідовність дій, що розвиває логічне мислення.
  • Складаючи конструктор, дитина може не обмежувати свою фантазію, а отже, розкривати свій творчий потенціал. Якщо не обмежувати дитину в її проявах індивідуальності, то вона в дорослому віці буде більш сміливою і вільною у прийнятті рішень в своєму житті.
  • Соціалізація. Коли діти складають його разом зі своїми однолітками, це неминуче веде до спілкування. Таким чином дитина вчиться доносити свої думки, слухати своїх друзів, разом приймати рішення та вигадувати нові способи конструювання.

Ось так одна іграшка несе багато переваг для дозвілля дитини, головне — вибрати її відповідно до віку вашої малечі.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100