реклама

реклама

За роки експлуатації мобільних телефонів, а потім і смартфонів, акумулятори еволюціонували вже кілька разів. Це можна побачити на прикладі акумуляторних елементів Huawei, доступних на цьому ресурсі https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/huawei. Але на цьому мобільна індустрія не зупиняється і пропонує новіші технології, які дають змогу заряджати батареї швидше й ефективніше. Подивимося, які типи батареї популярні сьогодні, а які з них є найкращим вибором.

2

Літій-іонні (Li-lon) батареї

Літієвий акумулятор складається з двох електродів, один зроблений з пористого вуглецю, а інший - з оксидів металів. Електролітом у цьому випадку є солі літію, розчинені в органічній суміші. Цей тип батареї використовує напругу 3,6 В.

Літієва технологія ефективніша, ніж її попередник - нікель-метал-воднева (NiMH) АКБ. Пов'язано це з тим, що літієвий накопичувач може зберігати вдвічі більше енергії, у нього відсутній ефект пам'яті і він не потребує калібрування. Термін служби такого елемента, що перезаряджається, може досягати 800-1000 циклів. Прикладом таких акумуляторів є елементи LG, які можна замовити тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/lg.

Літій-полімерні батареї (Li-Pol)

Як випливає з назви, в даному випадку мова йде про акумулятор, оснащений провідними полімерами, а також літієвими сплавами. За своєю конструкцією він явно нагадує літій-іонну технологію. Однак літій-полімерні елементи вирізняються високою гнучкістю і плоскою формою, а товщина окремих осередків може досягати 2 мм. Це дає можливість використовувати подібні АКБ в дуже тонких корпусах смартфонів.

Однак є і зворотний бік цього типу батарей, при неправильній експлуатації вони швидко втрачають свою ефективність. Навіть короткочасна перезарядка акумулятора може пошкодити його. Тому процес зарядки має бути завжди під контролем користувача, тобто після досягнення рівня 100% адаптер живлення має бути вимкнений.

Підіб'ємо підсумки

У висновку хотілося б зазначити, що сучасні акумулятори є витратним матеріалом. Тому якщо ви помітили, що смартфон втратив свою продуктивність, часто потребує підключення зарядки або довільно вимикається, то рекомендуємо якомога швидше замінити батарею. Як правило, будь-які поради, пов'язані зі спробами відновлення працездатності АКБ, на практиці є недієвими і можуть тільки погіршити ситуацію.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100