реклама

реклама

Взимку у горах краса, проте холодно й небезпечно. Неправильно вдягнетесь, забудете шарф чи шапку, рукавиці — змерзнете. Взуєте слизькі черевики — ризикуєте впасти, травмуватись чи навіть загинути. Тому, коли збираєтесь у гори взимку, варто ретельно продумати вбрання.

sovartosplanuvatidlazimovoigirskoipodoroziprakticniporadi

Що вдягнути у гори взимку — практичні поради

Одяг та взуття для зимових походів у гори має відповідати таким вимогам:

  • зберігати тепло;
  • відводити піт й миттєво сохнути;
  • не промокати;
  • бути комфортним.

Було б добре, щоб для мандрів у гори ви купили одяг відомих брендів, що застосовують у виробництві передові технології. Так, лонгсліви, кофти, штани, черевики бренду Salewa — це легкий, теплий та надзвичайно міцний одяг, у якому дуже комфортно в поході (асортимент за посиланням https://answear.ua/m/salewa).

Одяг — як вибрати, щоб не змерзнути в горах?

Збираючись в гори, варто одягатись шарами, щоб мати змогу у будь-який момент зняти / одягнути певну річ, коли стане занадто спекотно чи зимно:

  • Нижній шар — термобілизна, чи складається зі штанів та лонгсліву (футболки довгими рукавами). Її виробляють з вовняної або синтетичної тканини. Для мандрів у гори ліпше купити другий варіант. Такий матеріал швидко вбирає піт, миттєво сохне, тому ви почуватиметесь комфортно впродовж усього походу.
  • Середній шар — це спортивні кофти, що добре зберігають тепло. Ліпше вдягніть кілька тонких світшотів, ніж один грубий светр. Це дасть змогу їх швидко знімати та одягати за потреби.
  • Верхній шар — куртка та трекінгові штани, що мають не лише зберігати тепло, але захищати від дощу, снігу, вітру.

Щоб не змерзнути, візьміть з собою декілька пар зимових рукавиць, теплих шапок, щоб замінити, якщо змокнуть. Доречні шарф та баф, що закривають обличчя, шию. Вони врятують не лише від морозів, але й від сильного вітру та снігу у заметіль.

Майте на увазі, що у морози, навіть за сухої погоди, шарф та бафи швидко змокнуть. Під час дихання тепле повітря контактує з холодним, й на тканині з'являється конденсат. Тому, щоб почувати себе у комфорті, варто взяти декілька шарфів та бафів для заміни.

vzutta-akvibratidlazimovihmandrivugori

Захопіть декілька пар довгих теплих шкарпеток. Вони добре зберігають тепло, захищають від снігу й не так швидко промокають, як звичайні. Не завадять гетри, що надягають на штани й черевики, щоб сніг не потрапив усередину взуття.

Взуття – як вибрати для зимових мандрів у гори?

Для мандрів у гори взимку купіть якісні трекінгові черевики відомих брендів. Наприклад, у виробництві моделей з коллекції Adidas TERREX застосовують інноваційні технології, що робить з них ідеальне трекінгове взуття (шукайте за посиланням https://answear.ua/m/adidas-terrex):

  • не пропускають холод у люті морози завдяки спеціальному утеплювальному шару PrimaLoft®;
  • не парять;
  • водонепроникні;
  • надійно фіксують щиколотки, що запобігає травмуванню на нерівному ґрунті;
  • добре зчіпляються з поверхнею, не ковзають;
  • дозволяють швидко маневрувати та пересуватись;
  • м'яка текстильна підкладка захищає шкіру від натирання, забезпечує комфорт у носінні.

Ніколи не купуйте для мандрів тісне взуття. Воно не лише травмуватиме ноги, але й сприятиме обмороженню. Черевики для трекінгу повинні бути трохи більшими, ніж зазвичай. Це дозволить одягнути декілька пар шкарпеток, а також вільно рухати пальцями.

Обов'язково візьміть з собою шипи-снігоходи для взуття. Надягніть їх на слизькій поверхні — й не хвилюєтесь за свою безпеку!

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Головне в плануванні 11.12.2023 15:45
- накрасти побільше грошей на любу зимову подорож! Й тоді навіть в Буковелі можно по фатолівськи бикувати заразом зі своїми губатими фатолихами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100