реклама

реклама

Щороку навесні в більшості садівників (особливо початківців) болить голова, коли і чим обробити свій садок, щоб влітку ласувати власними абрикосами, сливами, яблуками та черешнями. 

Обробіток

Вони йдуть в найближчий магазин захисту рослин і купують все, що порадить продавець. І дуже добре, якщо продавець виявився спеціалістом, що розбирається в темі, а якщо ні?..

Саме для того, щоб не залишитись влітку без власного врожаю, варто розібратись з основами садового обробітку, основними хворобами та засобами захисту рослин. Керуючись цим правилом, варто зайти на консультацію в найближчий садовий центр замість того, щоб дивитись відео на тіктоці.

Обов’язковим можна назвати обробіток мідевмісними препаратами до розпускання бруньки. Така профілактика сильно пригнітить розвиток моніліозу на абрикосі, курчавості персика та деяких інших збудників грибкового походження.

Подальші обробітки варто проводити також профілактичні і лише в разі пропущених профілактик – симптоматичні. Але обов’язково не під час квітування. При виборі препаратів для обробітків звертайте увагу на рівень шкідливості їх для бджіл та людей і, вже виходячи з отриманих даних, плануйте обробки.

Отже, якщо бажаєте бачити ваш сад здоровим, звертайтесь за консультацією або за послугою комплексного обробітку в спеціалізований магазин. І нехай ваш сад буде здоровим!

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100