реклама Делікат

Наталія Саєнко – одна з 64 жінок, які взяли участь в офлайн воркшопі «Вчимося заробляти за допомогою соцмереж» освітнього проєкту «ЗМІСТ», який реалізовується за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), у Черкасах. Як і всі інші учасниці – вона, втікаючи від війни, знайшла прихисток у цьому місті. Каже, що вже знає, як здобуті знання використовувати на практиці.

Наталія Саєнко зможе просувати у соцмережах власну справу завдяки воркшопу освітнього проєкту «ЗМІСТ»

 

Я переїхала до Черкас з родиною 10 квітня 2022 року з Бердянську, – розповідає Наталія. – Нещодавно в мене закінчилася відпустка по догляду за дитиною, я готую її до відвідування садочка і шукаю справу, яка буде подобатися і приносити гідний прибуток в родинний бюджет. Я пройшла курси масажу від організації Червоного Хреста і маю на меті розвивати робочу сторінку для того, щоб про мене знали і залучати клієнтів.  Тренінг проєкту «ЗМІСТ» відкрив для мене багато нового в сфері роботи з соціальними мережами, можливостей заробітку, реклами, просування, залучення аудиторії. Я не лише отримала багато цінних знань, а й мала змогу відпочити від домашніх турбот, познайомитися з учасницями, поспілкуватися, поділитися своїми думками та послухати досвід інших.

Особливістю воркшопу було те, що він був максимально практичний: учасниці одразу ж застосовували здобуті знання на практиці за допомогою своїх смартфонів. Причому вони зрозуміли не тільки те, як просувати власний бренд у соцмережах, а і як надавати послуги клієнтам як СММ-менеджерки на фрілансі –займатись постингом, контент-плануванням, пошуком колаборацій, модерацією та аналізом ефективності реклами, і основне – як і де шукати клієнтів.

Спікерка офлайн воркшопу у Черкасах Надія Раюшкіна навчає переселенок заробляти за допомогою соцмереж

 

– Головне – уже під час заняття були жінки, які зробили перші дописи в соціальних мережах. А отже, все вдалося, – відзначає тренерка Надія Раюшкіна. – Аудиторія дуже класна: всі відкриті, зацікавлені.  Насправді стільки натхнення давно не отримувала.  Коли читаю дописи жінок, які були на тренінгу, бачу, як вони використовують свої знання, застосовують їх на практиці, я щиро радію і розумію, що все це не дарма.

Вона навчила учасниць професійно «упакувувати» сторінки у Фейсбук і Інстаграм, створювати дописи-самопрезентації для соціальних мереж; показала способи просування з бюджетом і без нього та розповіла, як використовувати отримані знання і навички не тільки для просування власної справи, а й для фрілансового заробітку в інтернеті.

Для жінок, змушених покинути власні домівки через війну, ГО «Нові українські наративи» ще торік організувала освітній проєкт «ЗМІСТ» – у форматі онлайн навчання на курсах із шести напрямків: «Продажі», «Лідерство», «Комунікації», «Фінанси та бухгалтерський облік», «Основи цифрової та інформаційної гігієни», «Управління проєктами». Воркшоп у Черкасах – це перший офлайн захід проєкту. Але, кажуть організатори, не останній.

Президентка ГО «Нові українські наративи» Любов Правдіна та тренерка з курсу цифрової грамотності під час офлайн воркшопу для жінок ВПО у Черкасах


– Кожній жінці ми намагаємось дати знання, нові сенси і натхнення, – говорить президентка ГО «Нові українські наративи» Любов Правдіна. – У Черкасах була перша офлайн зустріч. Хвилювались дуже, але ми впорались. З перших хвилин нам вдалося встановити дружню і приємну атмосферу. Я не припиняю наголошувати, що спікери і спікерки проєкту «ЗМІСТ» – винятково практики. Тому знання, які вони дають, – лише про конструктив. Ось і під час цього воркшопу під керівництвом Надії Раюшкіної учасниці відкрили свої соцмережі – і розпочали навчання. Оцінювати нашу роботу допомагає зворотній зв'язок від учасниць. І ми з командою щиро задоволені першим офлайн тренігом, бо було дуже багато слів вдячності і це неймовірно надихає.

Наступна область, в якій буде проведено офлайн воркшоп проєкту, – Закарпаття. Вже в травні там відбудеться одноденний офлайн  тренінг з курсу «Лідерство» від Тетяни Шерман. Для тих, хто не має можливості взяти участь у офлайн воркшопах, триває онлайн навчання, яке можна пройти у зручному місці та в зручний час і отримати сертифікат по його завершенню. Зареєструватись на навчання можна за лінком.

Після п’ятигодинного воркшопу у Черкасах усі учасниці отримали відповідні сертифікати освітнього проєкту «ЗМІСТ»

 

Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF) – це єдиний глобальний механізм, створений виключно на підтримку участі жінок в процесах розбудови миру та безпеки, а також гуманітарної допомоги. WPHF, керований низкою представників громадянського суспільства, урядів та ООН, — це трастовий фонд за участі багатьох партнерів, який мобілізує терміново необхідне фінансування для місцевих організацій, очолюваних жінками, та працює разом із жінками на передовій заради побудова міцного миру. Починаючи з 2016 року, WPHF надав фінансування та підтримав спроможність понад 1000 місцевих жіночих організацій громадянського суспільства, які працюють над питаннями порядку денного «Жінки, мир, безпека» та реалізовують гуманітарну діяльність у 41 країні світу, які постраждали від кризи.

Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100