Народний депутат України Антон Яценко проти підкупу виборців, застосування чорного піару та інших брудних технологій на окрузі № 200. Про це він заявив, вчора, під час прес-конференції місцевим ЗМІ.

Народний обранець обурений діями своїх опонентів, які безпринципно почали маніпулювати громадською думкою та чинити тиск.

- Нажаль, кожна передвиборча компанія в Україні супроводжується брудними технологіями, негативними та нездоровими провокаціями, - зазначив Антон Яценко, закликаючи виборців керуватися виключно власними поглядами, моральними й етичними переконаннями, відповідно до норм Конституції та Законів України.

Особливу увагу народний депутат звернув на появу в окрузі так званих «агітаторів» від кандидата Віталія Чудновського, представника політичної сили «Блок Петра Порошенка», який у своїй передвиборчій боротьбі вирішив опиратися на давно відпрацьовані тіньові схеми підкупу та тиску.

- Є достовірні факти, що на підтримку Віталія Чудновського вже працює близько 1000 агітаторів, завданням кожного з яких привести по 60-70 прихильників. Агітаторам обіцяють заплатити по 800 гривень. Крім того, мова йде постійно про якісь бонуси. Людям видають банківські картки на які після виборів мають перерахувати гроші, - заявив народний депутат.

За словами Антона Яценка, найстрашніше в таких махінаціях з картками те, що людей не лише дурять, не нараховуючи обіцяні гроші, а й оформлюють на них споживчі кредити.

- Хочу повідомити, що той, хто зараз бере таку картку і через півроку прибіжать до мене, з проханнями «рятуйте, бо на мене якісь невідомі люди повісили споживчий кредит», і нехай то будуть невеликі суми 5-10 тисяч гривень, я нічим допомогти не зможу, - наголосив народний депутат України. На його думку, в демократичному суспільстві такі речі є неприпустимими.

Антон Яценко наголошує, що цей факт є порушенням ст.157 Кримінального Кодексу України і є прямим підкупом виборців.

Антон Яценко переконаний, люди мають знати, що саме за такою ж схемою Чудновський отримав депутатство на попередньому виборчому окрузі №90 з центром у Білій Церкві, де хоч і став депутатом, але повторно балотуватися там не наважився.

Використання адміністративного ресурсу, інформаційний та публічний тиск на народного депутата та спроби залякування – це ті порушення, які вже зафіксовані з боку команди провладного кандидата Віталія Чудновського.

Проте народний депутат України закликав представників засобів масової інформації, незважаючи ні на що, відстоювати принципову позицію і пильно стежити за перебігом виборчого процесу, об’єктивно висвітлюючи факти порушень та зловживань.

Крім того, Антон Яценко звернувся до всіх кандидатів у народні депутати по виборчому округу №200 підписати Меморандум «Про проведення чесних і демократичних виборів без використання «чорного піару» та протидію фальсифікаціям», аби протистояти застосуванню брудних технологій та зупинити маніпуляції на окрузі.

Текст меморандуму подаємо нижче.

МЕМОРАНДУМ

Про проведення чесних і демократичних виборів без використання «чорного піару» та протидію фальсифікаціям результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі №200

В умовах вкрай складної та напруженої суспільно-політичної ситуації в Україні, зокрема і в одномандатному виборчому окрузі №200, мають відбутись позачергові парламентські вибори. Протягом останнього десятиріччя українські політики масово використовували «брудні» технології, дискредитувавши саму ідею виборів. Власне, «чорний піар» та «брудні» технології можуть стати чи не основним інструментом на цих виборах. Адже виборча кампанія коротка і «розкрутити» позитивні сторони маловідомих кандидатів буде важко.

Це все призвело до того, що українці перестали сприймати політиків серйозно і втратили надію на покращення життя. Тому для уникнення дестабілізації виборчого процесу, а також для повернення довіри українців до майбутнього парламенту, я, Яценко Антон Володимирович, народний депутат України, кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №200, відстоюючи принципи відкритої політики та вільного конкурентного змагання на виборах, виступаю з ініціативою та пропоную всім кандидатам, які балотуються по 200 виборчому округу, а також всім представникам будь-яких політичних сил підписати спільний меморандум «Про проведення чесних і демократичних виборів без використання «чорного піару» та протидію фальсифікаціям». Гарантую як чинний депутат виконувати усі пункти прийнятого меморандуму.

 

МЕМОРАНДУМ

«Про проведення чесних і демократичних виборів без використання «чорного піару» та протидію фальсифікаціям»

Ми, кандидати у народні депутати на позачергових виборах народних депутатів у Верховну Раду України 26 жовтня 2014 року в одномандатному виборчому окрузі №200, беремо на себе зобов’язання:

- неухильно дотримуватися чинного законодавства, Закону України «Про вибори народних депутатів», Конституції України та морально-етичних норм на всіх етапах виборчого процесу;

- вести відкриту, чесну боротьбу та не вдаватись до протиправних дій як по відношенню до своїх конкурентів, так і до виборців;

- не вдаватись до використання маніпулятивних, брудних технологій у ході виборчої кампанії, «чорного піару» та протидіяти фальсифікаціям результатів голосування;

- не допустити будь-які форми адміністративного втручання, підкупу та тиску на виборців, членів виборчих комісій, засоби масової інформації, представників різних політичних сил та бізнесу;

- максимально сприяти усвідомленому вибору громадян на основі вільної і відкритої конкуренції ідей і поглядів щодо майбутнього розвитку регіону;

- для забезпечення проведення чистих парламентських виборів утримуватись від застосування «чорного піару», відмовитися від взаємних наклепів, «брудних» технологій і свідомого обману виборців;

- усіма законними способами забезпечувати контроль за недопущенням порушень у ході голосування виборців.

Підписавши Меморандум, кандидати в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №200, беруть на себе публічне зобов’язання будувати взаємини на основі рівноправ’я, взаємної пошани при проведенні агітаційних заходів, суворо дотримуючись законодавства України і морально-етичних норм.

Політики повинні мати мужність взяти на себе публічне зобов’язання не поширювати серед виборців навмисно неправдиву інформацію про своїх опонентів. Перемагати своїми ідеями та справами.

Ми закликаємо громадських активістів, міжнародних спостерігачів та журналістів чесно й неупереджено відслідковувати виборчий процес, оприлюднювати всі факти порушення виборчого законодавства та надавати максимальне висвітлення подібним діям з боку окремих кандидатів.

Звертаємося до виборців та закликаємо їх зайняти чесну громадську позицію, сигналізувати про порушення виборчого законодавства та своїм голосуванням дати жорстку оцінку на виборах тим, хто веде брудну виборчу кампанію і застосовує технологію підкупу.

 

Меморандум набирає чинності з дня підписання Сторонами.

Цей меморандум складений у кількості примірників, що відповідає кількості сторін договору, кожен з яких має однакову юридичну силу.

А. В. Яценко                                                                 Самовисуванець

В. В. Бобко                                                                  Від політичної партії «Опозиційний блок»

В. П. Бондар                                                                Самовисуванець

А. В. Бутрімас                                                              Самовисуванець

Ю. М. Заворотний                                                        Від радикальної партії Олега Ляшка

Л. М. Кирилюк                                                             Від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

В. М. Космина                                                             Самовисуванець

Г. В. Космина                                                              Самовисуванець

А. А. Котвіцький                                                          Самовисуванець

І. А.  Ліпкан                                                                 Самовисуванець

М. А. Марков                                                               Самовисуванець

О. І. Мельник                                                              Від Комуністичної партії України

В. В. Панченко                                                             Самовисуванець

Р. В. Похольчук                                                           Самовисуванець

Г. Є. Решетняк                                                            Самовисуванець

О. А. Черевко                                                              Від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна»

В. О. Чудновський                                                        Від партії «Блок Петра Порошенка»

О. В. Шморгун                                                             Самовисуванець

Д. М. Яценка не зазначаємо, оскільки він «клон» і пішов на вибори нечесним шляхом.

Меморандум відкритий для приєднання інших учасників.

*Передвиборна агітація кандидата в депутати Антона Яценка


реклама

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100