реклама

реклама

«Мати та дитина» – це мережа із трьох центрів у Києві, що спеціалізується на допоміжних репродуктивних технологіях, акушерстві, гінекології, мамології та пренатальній діагностиці.


Такі зустрічі організовують вже вчетверте. Для того, щоб поділитися досвідом та розставити важливі акценти в роботі. Наприклад, звернути увагу лікарів-урологів та андрологів на репродуктивне здоров’я пацієнтів-чоловіків, оскільки лише 2%, які відвідали центр «Мати та дитина», мають якісні показники спермограми.

– Ми постійно співпрацюємо із черкаськими лікарями. У нас є 40 медиків, із якими ми спілкуємося регулярно. Акушер-гінеколог нашого центру Вікторія Каверіна знає їх усіх. Вона ніби «агент 007» Черкащини, куратор регіону. Така співпраця – дуже плідна. Оскільки, після рекомендації черкаських лікарів, пацієнти вже нам довіряють. Вони знають, що потрапили до професійних лікарів. А ті, в свою чергу, працюють не для того, щоб показати свій рівень, а акцентують увагу на тому, як народити дитя, – пояснює особливості співпраці із черкаськими лікарями доктор медичних наук, професор, акушер-гінеколог, репродуктолог, генеральний директор мережі центрів «Мати та дитина» Наталія Данкович.

Завдяки такій співпраці торік з Черкащини до центру «Мати та дитина» приїхало більше 625 осіб.

– Ми їх безкоштовно проконсультували, визначили стан здоров’я. Із 625 осіб не більше 20% стали нашими клієнтами. Одні вирішили лікуватись консервативно, другі – ще «не дозріли» психологічно чи мають якісь інші фактори. Якщо основною проблемою є фінансовий бік питання, то ми шукаємо можливості, чим можемо допомогти нашим клієнтам: робимо додаткові знижки, запроваджуємо індивідуальні програми. Зокрема, у нас є спеціальні програми для медиків, вчителів, – зауважує Наталія Данкович.

Так, наприклад, заморозити яйцеклітину в мережі центрів «Мати та дитина» коштує 32 тисячі гривень. Однак вартість може зрости, оскільки залежить від рівня долара та євро.

– Це недешева процедура, але як мати п’ятьох дітей, скажу, що для людей, у кого їх (дітей, – ред.) немає, це – невелика цифра. До того ж, якщо провести всі техніки та методики в нашому центрі, вартість не перевищуватиме 2,5-3 тисячі доларів. А подумайте, скільки, наприклад, коштує автомобіль… – проводить аналогії Наталія Олександрівна.

Лікарів центру дуже турбує те, що в Україні кожна п’ята пара – безплідна. Однак роблячи акцент на кар’єрі, жінки та чоловіки тільки в 37 років вперше замислюються над тим, що хочуть мати дітей.

– Жінки хочуть працювати, робити кар’єру, але вони втрачають свій біологічний вік, можливість своїх клітин нести генетичну інформацію, – зазначає Наталія Данкович. – Чим молодша сімейна пара звертається за допомогою, тим вища ефективність завагітніти і тим нижчі витрати.

Особливістю українських реалій є те, що наші чоловіки, які йдуть до зони АТО, заморожують сперму.

– Дуже багато сімейних пар заморозили сперму. Більше це стосується киян. Черкащани ще не дійшли до того, що таким чином можна зберегти свою репродуктивну функцію, – говорить Наталія Данкович.

Лікарі мережі центрів «Мати та дитина» пишаються кожною народженою дитиною.

– Усі народжені, завдяки зусиллям наших лікарів, діти приходять до нас в клініку. Батьки надсилають фотографії, запрошують на іменини та сімейні свята. У головного лікаря ціла стіна в кабінеті завішена фотографіями дітей, народженими завдяки центру. Він так пишається цими фото, – говорить із усмішкою Наталія Данкович. – А коли приходить пацієнт із «позитивними тестами», про це знає весь медичний центр. Це такий енергетичний підйом!

За словами Наталії Олександрівни, усі діти, які народжуються завдяки центрам «Мати та дитина», чудові. І зазвичай навіть краще розвиваються, ніж народжені природнім шляхом, тому що дуже бажані.

– Коли їх стільки чекали, в них вже вкладено багато любові та терпіння! Вони мають лише найкраще: кращий вчитель, краща школа... Як правило, таких дітей народжують люди вже більш старші, тому їм приділяють більше уваги, – пояснює генеральний директор мережі центрів «Мати та дитина».

Отримати безкоштовну консультацію репродуктолога Ви можете, заповнивши форму на сайті «Мати та дитина» або за телефоном (044) 251-3-251.

* реклама


реклама

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100