реклама

реклама

Внаслідок впливу теплого повітря з Атлантики старий Новий рік відзначився на Черкащині погодними аномаліями. Спостерігалася відлига з максимальною температурою вдень +4°, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Фото зі сторінки у Фейсбуці нардепа Сергія Рудика, який готується до свята Водохрещі

Фото зі сторінки у Фейсбуці нардепа Сергія Рудика, який готується до свята Водохрещі

Внаслідок аномально теплих вихідних висота снігового покриву зменшилася по області вдвічі, наприклад, у Золотоноші з 27 до 13 см, глибина промерзання грунту становить 20-40 см. Танення снігу призводило до утворення «снігової каші» на окремих нечищених ділянках доріг та тротуарів, до сповзання снігу з дахів будинків та утворення бурульок. Зменшив свою висоту, або зовсім зник сніг на льодовому покриві водосховища та річок.

За прогнозом, на новому тижні погодна ситуація зміниться на морозну. Внаслідок посилення антициклонів, впродовж робочого тижня очікується поступове посилення морозів вночі до 10-15°, а 19-20 січня – до 15-20º морозу, вдень 5-10º морозу. Істотних опадів не буде.

Зазвичай період Водохреща вважається на Черкащині найхолоднішим періодом зими, коли середній температурний фон знижується до 6-8° морозу, а найсильніші морози можуть досягати 30-34°, як було у 1963 році. Проте за останні 10 років, завдяки загальному потеплінню, мінімальна температура повітря нижче 15° морозу не опускалася.

Таким чином, ясна та морозна погода на Водохреща сприятиме піднесеному святковому настрою та дозволить провести обряд купання у крижаній ополонці.

Про це повідомили в Черкаському обласному Гідрометцентрі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100