Черговий раз на Черкащині панує антициклональний характер погоди, спостерігається морозна та маловітряна погода. Вже третю добу в регіоні відмічається інверсія температури, тобто з висотою температура повітря не знижується, як зазвичай, а підвищується. Це нормальне явище при даній синоптичній ситуації. Тому викиди автотранспорту, а також котелень та підприємств не піднімаються вгору та розсіюються, а накопичуються у приземному шарі атмосфери. У результаті створюються несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері,  про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Так, за даними лабораторії спостережень за забрудненням атмосфери нашого центру, у центрі Черкас рівень забруднення діоксидом азоту становив 1,7 граничнодопустимих концентрацій.

За прогнозом синоптиків, на вихідних погоду Черкащини формуватиме антициклонічна повітряна маса з центром над Скандинавією. Морозна погода залишиться, але температура підвищиться: вночі 6-11º, вдень 2-7º. Істотні опади не передбачаються. На початку наступного тижня суттєвих погодних змін не відбудеться.

Із 14 лютого денна температура підвищиться до позитивних значень та спостерігатимуться невеликі опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Саме тоді очищення атмосфери покращиться.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100