20 травня в Україні вчетверте відбудеться День Вуличної Музики. З 10 міст в 2014 році свято виросло в 4 рази. Цьогоріч до Києва приєдналося 40 українських міст. (streetmusic.com.ua/map).

У 2017 році День Вуличної Музики відбудеться у таких містах: Бориспіль, Новоград-Волинський, Ромни, Канів, Лохвиця, Суми, Олександрія, Охтрика, Гадяч, Прилуки, Сміла, Острог, Кропивницький, Полтава, Кам’янське, Ватутіно, Куп’янськ, Городище, Новгородівка, Конотоп, а також Сєвєродонецьк.

Щотижня на адресу організаторів Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду надходять листи від бажаючих приєднатися до свята у своєму населеному пункті.

Ідея свята дуже проста - якомога більше міст і людей має відкласти свої справи на завтра і впродовж одного дня веселитися, співати, музикувати і танцювати. Все дійство щороку відбувається у третю суботу травня. День Вуличної Музики – волонтерський проект, який в Україні започаткувала і досі курує неприбуткова громадська організація “Логістичний Штаб”. В 2014 році фестиваль підтримали Ірена Карпа (гурт Qarpa) та Святослав Вакарчук з Денисом Дудко (Океан Ельзи), які прийшли виступати на Пейзажну алею на рівні з іншими музикантами професіоналами та аматорами і цим привернули додаткову увагу до події. Щороку все більше зірок шоу-бізнесу приходить подивитися, як відбувається наймузичніший день року, а деякі з них приймають запрошення команди ДВМ на виступ.

Три роки поспіль День Вуличної Музики проводився на голому ентузіазмі. Поки менші міста підтримує і часто фінансує міська влада, київська команда не лише координує і допомагає всім містам, але й змушена шукати кошти на проведення фестивалю та проходити дев'ять кіл пекла, щоб отримати всі необхідні дозволи та розпорядження у міста.

Цьогоріч команда Дня Вуличної Музики запустила власну краудфандингову платформу для збору коштів на проведення фестивалю. Відомі музиканти вже надали в підтримку фестивалю особисті речі, диски з автографами та інші подарунки благодійникам, які фондуватимуть кошти в День Вуличної Музики.

Серед зіркових подарунків: вінілові платівки “Брюссель” з підписом Святослава Вакарчука, диск гурту Океан Ельзи “Найкраще” з автографом, пластик з робочого барабану Дениса Глініна, на якому писався альбом ОЕ “Без меж”, книжки Ірени Карпи, диски з автографами від Qarpa, Dakh Daughters, Христини Соловій, Alloise, ONUKA, Правиця гуртів Familia Perkalaba, Sri-ланка, “Хамерман знищує віруси”, “Без обмежень”, Epolets, від литовського гурту Biplan, футболка, книга та диск від Вагоновожатых, сувеніри у вигляді чохлів на телефони та наліпок, плакат та диск з автографом від Олі Полякової. Також можна буде обрати щось на свій смак серед мерчу від Дня Вуличної Музики, отримати персональну музичну відеолистівку-подяку від Богдана Кутєпова, сходити на каву з командою Дня Вуличної Музики, з Іреною Карпою, Іваном Маруничем (NRavitsa Planet) або зі справжнім вуличним музикантом і обличчям Дня Вуличної Музики 2017 - Дмитром Побережним. Також придбати похід на репетицію гурту “Правиця” у Києві.

Добровільний внесок на підтримку фестивалю стартуватиме від 10 гривень. Кожен бажаючий зможе фондувати будь-яку комфортну суму та обрати подарунок на сайті www.streetmusic.com.ua, натиснувши кнопку “Допоможи проекту”. Впродовж літа всі благодійники отримають по пошті свої подарунки.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100