реклама

реклама

Особистим кабінетом споживача електроенергії, запровадженим на початку жовтня, вже користуються біля 6-ти тисяч жителів області. Проте, у частини абонентів виникали труднощі під час реєстрації. Так, фахівці з інформаційних технологій ПАТ "Черкасиобленерго" розробили ще один варіант підтвердження особового рахунку під час реєстрації.

1513172839_dsc_0819

Зокрема, йдеться про можливість додавання такого рахунку за допомогою введення дати та точної суми будь-якого платежу за електроенергію упродовж трьох останніх місяців.

- Крім того, у найближчі кілька днів на сайті підприємства зміниться процедура прийому показів, - розповідає начальник служби інформаційних технологій Валерій Вязовик. - Так, звична форма прийому показів буде перенесена до особистого кабінету, де не буде "капчі" - введення зображення для підтвердження, що користувач не робот, яка дошкуляла абонентам. Таке нововведення полегшить передачу показів для споживачів. Прикметно, що на сайті залишатимуться, які раніше, два варіанти передачі показників: через "віконця" "Особистий кабінет" та "Показники".

Нагадаємо, у Черкаській області понад 600 тис побутових споживачів електроенергії. Наразі на підприєистві працюють над створенням особистого кабінету і для юридичних осіб.

Про це інформують в обленерго

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100