реклама
Sucurity Police

реклама

Цього тижня ми святкуємо День Дніпра – свято головної річки українців. Черкащани знають про Дніпро не з чуток, адже нам пощастило жити біля унікальної водойми, яка є найбільшою в Україні і третьою за величиною в Європі. Привернути увагу до Дніпра та нагадати про проблеми річки вирішили й працівники Черкаського РУВР. Вони провели День Дніпра серед наймолодших черкасців в дитячому садочку «Дніпряночка».

IMG_4114

Вихованці ДНЗ №34 «Дніпряночка» із задоволенням взяли участь у святкуванні Дня річки, на яку так полюбляють ходити купатися. Разом з дітьми ми нагадали про правила збереження води. Дуже приємно було те, що дітки самі знали прості правила поводження з водою і залюбки відповідали на всі поставлені їм запитання, за що отримували заохочувальні медалі.

З найстаршими групами було проведено естафету «Допоможи очистити річку від сміття», в якій діти мали наввипередки витягти з імпровізованого Дніпра пластик, папір та інші відходи і посортувати зібране в окремі контейнери. Дітлахи залюбки справилися з завданнями під веселий музичний супровід та оплески малюків.

Вихованиці ДНЗ Діані уже 6 років і вона точно знає як економити воду вдома:

– Потрібно вимикати кран, коли чистиш зубки, – ділиться дівчинка. – Включати тільки тоді, коли треба прополоскати ротик і щітку, так можна не витрачати зайву воду. При митті посуду можна спочатку все намилити, а потім усе відразу змити.

А ще діти майже одноголосно кричали, що в Дніпро не треба кидати сміття: пакети, пляшки, інакше рибки можуть задихнутися. У цих дітей потрібно ще повчитися деяким дорослим.

Наприкінці усі групи отримали в подарунок крейду, якою малювали на асфальті Дніпро таким, яким вони його бачать: чистим, прозорим і з корабликами на воді.

 

Інна Лесич

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100