Коли малюкові пропонується відразу багато ігрових варіантів, він не може вибрати й просто не реагує на них

1

У сучасних дітей досить багато іграшок. Але батьки часто скаржаться на те, що малюки не граються з ними та звинувачують виробників у тому, що вони випускають нецікаві варіанти. Але зазвичай це не пов'язано з особливостями виконання, а більшою мірою така поведінка дитини пояснюється великою кількістю пропозицій. У такому випадку багато не слід сприймати як корисно та цікаво.

Діти дошкільного віку поки що не мають необхідної посидючості та уважності, а вміння концентруватися на певному предметі у них недостатньо розвинене. Коли малюкові пропонується відразу багато ігрових варіантів, він не може вибрати й просто не реагує на них.

Обмежена різноманітність

У постійному використанні повинна бути колекція з 5-7 (максимум 10) моделей, які періодично оновлюються. Малюкам корисна взаємодія з різними текстурами. Основним матеріалом для виготовлення є пластик, але на сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/76271/ також представлені дитячі іграшки з текстилю, плюшу, дерева, гуми. Вони можуть бути твердими, м'якими, пружними, шорсткими, гладкими. Все це сприяє формуванню певних тактильних відчуттів.

Батьки регулярно переглядають ігрову колекцію. Поламані іграшки можуть бути небезпечними, а також психологи вважають, що ведмедик без лапки або лялька без голови не викликають у дитини позитивних емоцій. Важливо сформувати колекцію з пропозицій, що належать до різних категорій. Наприклад, пазл, конструктор, плюшевий друг, пупс. Якщо ви помітили, що дитина перестала цікавитися певним варіантом замінюємо його на інший.

Часто батьки допускають одну й ту ж помилку. Якщо ви бачите, що малюк захоплений однією машинкою не варто переводити його увагу на іншу іграшку. В результаті дитина не може зосередитися на певному предметі. Також дорослі часто намагаються знайти якісь особливі варіанти для розвитку мислення та розумових здібностей. Але для малечі основними корисними аспектами є тактильні відчуття, розвиток вестибулярного апарату та фізичної активності. Саме вони закладають необхідну базу для подальшого навчання у школі, а також для розвитку навичок письма та читання.

Дітям віком до 3-х років будуть корисні предметно-маніпулятивні ігри – сортер, пірамідка, м'ячик, кубики. У таких розвагах чітко простежується взаємодія "очі – руки", розвивається правильна координація, зміцнюються кисті. У 3-6 років пріоритети змінюються. Тепер проста взаємодія з предметами вже не здається такою захопливою як раніше. Хлопчиків і дівчаток у рівній мірі приваблюють сюжетно-рольові ігри. Спочатку можуть виникнути певні труднощі з придумуванням сюжету й батьки пропонують: "А давай, як ніби-то ...". Згодом діти повністю освоюються й стають авторами цілих ігрових постановок. Для такої розваги необхідний певний антураж. Так ляльці може знадобитися власний будиночок, кухонний посуд, меблі та навіть персональний автомобіль для поїздки у салон краси. У цьому віці домашня колекція стає різноманітнішою. У неї входять професійні набори (кухар, перукар, продавець), настільні ігри та конструктори, які передбачають будівництво складних по конфігурації об'єктів.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100