Внаслідок повномасштабного вторгнення армії Російської Федерації хаотичні обстріли ворога спричинили в Україні значну шкоду абсолютно мирним об’єктам, які не мають жодного відношення до військової інфраструктури. Серед зруйнованого – житлові будинки, музеї, кінотеатри і навіть зоопарки. Так, ворожі обстріли спричинили руйнацію споруд і огорож та навіть загибель частини тварин у зоопарках Миколаївщини, Київщини та Харкова.

Частину тварин доводиться тимчасово евакуювати у західному напрямку – до зоопарків Чехії, Словаччини та Польщі.

Черкаський міський зоологічний парк "Рошен" унаслідок обстрілів не постраждав, розповідає його директор Євген Ван.

З початком весняного сезону 2022 року малі й дорослі черкащани мали любуватися на щойно створений у ході реконструкції чудовий струмок, який починається біля локації ведмедів і видр та впадає в озеро нашого зоопарку. Не встигли завершити лише роботи з благоустрою території після ремонту, як розпочалася повномасштабна війна.

Втім, тварини у зоопарку почуваються добре, харчування отримують вчасно і навіть під час виття сирен оповіщення повітряної тривоги поводяться так само, як і завжди.

1646295338891

- Для мене показник – поведінка нашої тигриці Амури, - говорить директор зоопарку Євген Ван, - вона дуже спокійна у ці дні. До речі, Амура привезена до нас в Черкаси у 2009 році саме з Харкова. Оскільки тигр – символ 2022 року, вважаю це добрим знаком для Черкас і України. Ми переможемо!

***На фото – тигриця Амура з Черкаського зоопарку демонструє залізну витримку в часі новітньої війни

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100