реклама
Sucurity Police

реклама

За два дні робочої поїздки народний депутат України Богдан Губський відвідав близько  двох десятків сіл Черкаського району. Метою поїздки парламентарія на Черкащину стало вивчення проблем мешканців, шляхи їх вирішення та робота над планом соціально – економічного розвитку кожного села зокрема.


Цього разу нардеп поспілкувався з громадами сіл Мошни, Байбузи, Яснозір’я, Будище, Лозівок,Свидівок, Сокирно, Геронимівка, Руська Поляна, Тубільці, Первомайське, Хрещатик,  Березняки, Шелепухи, Софіївка, Кумейки.

В рамках своїх освітніх  програм  «Розумна дитина» та «Школа майбутнього» Богдан Губський відвідав усі дошкільні заклади  та школи у цих селах. Нардеп поцікавився, в яких умовах виховуються та навчаються сільські діти, а також ініціював оновлення технічної та матеріальної бази закладів.

Любов Миколаївна Дяченко, завідувачка дитсадка «Світлячок», що у Руській Поляні, та колектив садочку радіють зустрічі з нардепом : «Мені дуже приємно, що народний депутат України Богдан Губський звернув на нас увагу, адже наш садочок ще дуже молодий – йому лише п’ять років, і тому нам сьогодні необхідна підтримка – як матеріальна, так і моральна. Ми повністю підтримуємо законодавчі ініціативи народного депутата в галузі дошкільної освіти, зокрема в частині урівняння виплат вихователям та допоміжному персоналу, адже дитсадок починається з охайної доріжки та вхідних дверей».

Цікава розмова відбулася і з педагогами загальноосвітніх шкіл – в невеликих селах особливо дякували вчителі за законопроект, розроблений Губським стосовно малокомплектних класів.

Марія Козодой, директор Лозівоцького НВК, як і багато її колег вважає цю ініціативу нардепа дуже актуальною, адже в цьому році в школі не набралось навіть першого класу – в селі мало дітей. «Школа має існувати, адже це – осередок життя в селі, - переконана Марія Іванівна, тож класи повинні набиратися і з невеликою кількістю дітей.» Саме таку позицію сільських педагогів і відстоює народний депутат Богдан Губський.

– Я зроблю усе для того, аби сільські діти мали усі можливості отримувати достойну освіту та були підготовлені до вступу до вищих навчальних закладів нарівні з міськими, - говорить народний депутат Богдан Губський. – В рамках моєї програми «Школа майбутнього» всі сільські школи мого округу будуть оснащені сучасною технікою – комп’ютерними класами, мультимедійними дошками, а потреби педагогів я готовий підтримати на законодавчому рівні.

В підтвердження сказаного -  низку проблем стосовно матеріально – технічного забезпечення сільських  шкіл та дисадків нардепу вдалося вирішити на місці.

Незважаючи  в основному на «освітню» спрямованість поїздки, знайшов час народний депутат і для спілкування з громадами відвіданих сіл. На вирішення озвучених проблем – а це і безробіття, і ремонти об’єктів соціальної сфери, і відновлення автобусних маршрутів, і розпаювання земель, і ремонт та будівництво доріг, і підтримка сільської медицини, і неякісне водопостачання, і багато інших проблем – народний депутат розробляє індивідуально для кожного села План соціально – економічного розвитку, згідно з яким щомісяця і щороку  і будуть поступово вирішуватись ці проблеми.


Особливе занепокоєння у парламентарія викликали колективні звернення мешканців Черкаського району стосовно невиплат чорнобильцям, інвалідам, дітям війни, неотримання земельних паїв працівниками соціальної сфери та несправедлива, інколи дуже занижена плата за паї.

- Дуже важливо, аби ці категорії населення були захищеними, - підкреслив народний депутат, вислухавши проблеми пенсіонерів, ветеранів, дітей війни та чорнобильців. Я доб’юся того, аби ці громадяни отримали усі виплати, які їм гарантує держава.

Стосовно земельних паїв Богдан Губський, за ініціативи якого свого часу і почали розпайовувати землі працівникам соціальної сфери, має намір продовжити роботу в цьому напрямку – земельні паї повинні отримати всі, як це передбачено законом, а плата за них має бути від трьох  до  п’яти відсотків від вартості земельного паю.

Про це інформує прес-служба народного депутата Богдана Губського.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Василь 13.09.2012 08:53
Барін і холопи... картіна маслом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Марія 12.09.2012 15:09
Не вірте люди Губському. Він захищає своє добро і паралельно йому що буде після виборів. Він надовго забуде про людей, бо вони для нього були,є і будуть просто бидлом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100