реклама

реклама

До 14 жовтня, свята Покрови, опозиційні кандидати по виборчому округу №194 з центром в Черкасах повинні остаточно визначитися, хто ж і на чию користь зніматиметься, щоб гарантувати перемогу іншому кандидату-опозиціонеру. Про це сьогодні на прес-конференції повідомили кандидати в нардепи по цьому окрузі депутат облради Любов Майборода (самовисуванець) і депутат Черкаської міськради Володимир Мамалига (від «Нашої України»).


Приводом для проведення їхньої прес-конференції стали нещодавні заяви одного з керівників штабу Об'єднаної опозиції Миколи Томенка. На прес-конференції в Черкасах він сказав, що непрохідних мажоритарників попросять поступитися голосами і зняти свої кандидатури. Як ілюстрацію, Томенко навів приклад по округу №194. Мовляв, щоб не забирати голоси в прохідного Миколи Булатецького, кандидати-самовисуванці або кандидати, наприклад, від «УДАРу» чи «Україна — вперед!», чи «Нашої України», які вважають себе опозиціонерами, повинні знятися на користь Булатецького.

– Із такими підходами, із такою зневагою одне до одного демократичну країну не побудуєш! – обурюється Любов Майборода.

За її словами, в згаданому окрузі можна нарахувати 8 кандидатів, які вважатимуть себе опозиціонерами. Однак це не означає, що всі повинні зніматися на користь Булатецького, бо питання треба було вирішувати раніше, – за допомогою праймерізу.

– Як формуються партії в США. Ми вже з вами пережили не одні вибори і щоразу повторюється одне й те ж: багато кандидатів, ніхто не хоче поступитися. От в Америці будь-яка людина може зареєструватися в списках партій. А коли йде виборча компанія, вступає механізм так званих праймеріз. Тобто йдуть первинні партійні вибори, всі самовисуванці приходять і голосують. Таким чином обирається кандидат від партії. От завдяки чому тримається демократична система в США. У нас система інша.. – зітхнула Любов Володимирівна. – Я пропонувала Миколі Івановичу (Булатецькому) провести праймеріз. От є Мамалига, Трофімова, я. Чому б не створити для всіх однакові умови і дати можливість проявити себе?.. А тепер ми маємо загрозу, що в опозиційній області в багатьох мажоритарних округах не переможуть кандидати від опозиції.

Щоб вийти з ситуації, що склалася, депутат запропонувала провести соціологічне дослідження по округу за кошти кандидатів, які вважають себе представниками опозиції, щоб визначити, в кого найвищий рейтинг. А тоді сісти за стіл переговорів.

– Я не виключаю можливості зняття кандидатур на користь одного з кандидатів, – зазначила Любов Майборода.

Планується, що соцопитування проводитимуть соціологи Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Дослідження повинно бути завершене до свята Покрови.

– Ми, кандидати по округу, стали заручниками неможливості домовитися лідерів наших партій у Києві, – говорить Володимир Мамалига. – У результаті ми всі змушені конкурувати в окрузі №194.

реклама

Коментарі  

 
+4 #22 Оксана Мацюцька 21.09.2012 15:18
І сумніватись не треба: всі повинні зняти свої кандидатури на користь Мамалиги. Саме він у Верховній Раді був би найкориснішим для черкасців, бо має характер і совість.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 КС 21.09.2012 10:04
Томенко в своєму репертуарі. Прийшов, оглянув і виразив своє "боже"рішення.Пане Микола, Ви при владі не один десяток років, а добрих справ для людей за плечима не маєте. Вже потрібно аналізувати свої дії, та виправляти свої помилки.Цього дня покайтесь "народні" обранці та попросіть в простих людей вибачення за свої діяння.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #20 Ужасть 20.09.2012 15:10
Цитую Крук:
Цитую Анна:
Знову та сама історія. З двох українців - три гетьмана. Ну закликав вас Томенко, то поступіться. Булатецький нормальний, не гірший за вас. Так ні! От порода....


Ну,а Майборода не гірша за Булатецького, тільки закликати за неї нікому, бо не прийняли в "Апазіцию".
Взагалі вже достали своєю гризнею,брендув авши термін опозиція, а тепер міряючись харизмами - хто справжній опозиціонер, а хто несправжній!


Только не говорите, что это я накаркал грызню так называемой опозиции с опозицией, еще в феврале месяце... :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #19 Орест 20.09.2012 13:07
Дивуюсь Майбороді та Мамализі: невже Ви думаєте, що черкащани проголосують за випускника дурфаку, який двох слів до купи не складе? :P :P Махати руками, бризкати слюнями з розтріпаним волоссям, посилати матом - це Булатецький мастак. Але до чого тут Верховна рада? :lol: :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #18 Григорій 20.09.2012 13:02
Пане Володимире, на користь кого ви збираєтесь кандидатуру знімати? Булатецького? Вас знаю як депутата міської ради першого демократичного скликання - Ви вже тоді боролися за незалежну Україну. А що Булатецький? три роки разом з Олійником, як заступник мера, розкрадав бюджетні гроші на фестивалях "Крок до зірок". Накопичив чималеньку суму і почав розводити гусей на Полтавщині. Поки ви створювали Антенну, друкували газету, цей діяч будував собі трьохповерховий котедж з басейном на Кавказькій. І все "при злочинній влдаі". Політичний пройдивсіт, який користується брендом Юлі. Він Вас не вартий. За людину ................... люди голосувати не будуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Oktyabrskiy 20.09.2012 12:59
........ только и может, что пропаганду вещать и чёрный пиар на оппонентов валить. А как что-то сделать общественно-полезное - так руки с жо** растут...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #16 Василь 20.09.2012 11:54
Цитую Оксана Колісник:
От цікаво, а хто кого змушує конкурувати? Знімайте свої кандидатури і не конкуруйте! Є ж здоровий глузд, а не тільки рішення політрад.


в бізнесюків його й близько немає. Є тільки непереборне бажання запулучити профіт більше 100%. За все що меньше - не беруться, гидують. Все або нічого. Сам не гам і другому не дам.

так, вони не ПРоти зняти свої кандидатури... але в обмін за чумодан дєнєг. Адже в кампанію гроші було вкладено і свої, і чужі. Не можна так все кинути на півдорозі, надо ето понімать ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #15 Оксана Колісник 20.09.2012 08:57
От цікаво, а хто кого змушує конкурувати? Знімайте свої кандидатури і не конкуруйте! Є ж здоровий глузд, а не тільки рішення політрад.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #14 Сіренький 20.09.2012 08:49
Цитую Тимофій:
Допоки партії будуть осередками бізнес-кланів - годі й чекати роботи депутата заради людей, а не партійної верхівки. Недаремно наш духовний наставник кардинал Любомир Гузар вражений, що в Україні 200 партій і всі "люблять Україну". Хіба є 200 способів любити Україну? :P Дивно.

Ну чіста камасутра по відношенню до України... Мамалига, Любов Володимирівно! Отямтесь! Ви ж так її, нашу Вітчизну, любите. От заради неї і і поступіться. Люди вам за це будуть набагато вдячнішими.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 Дядя Вася 20.09.2012 08:29
Да кто вам сказал, что Булатецкий - самый проходной? Явно мутка какая-то, не исключено - замутили ее где-то в штабике ПР.По- моему, у Майбороды шансов не меньше.Хотя как по мне - все они еще те "политики"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100