реклама

реклама

Жив спокійним життям – а став членом дільничної виборчої комісії. В Умані зафіксували випадки, коли люди без відома отримали посаду в дільничній виборчій комісії від партії «Вітчизна». Хоча жодних заяв і документів вони не подавали. Саме цікаве - що цих людей не знають і керівництво партії в Черкаській області.

Фото: www.vch-uman.in.ua

Фото: www.vch-uman.in.ua


Надрукована на принтері заява, застаріла ксерокопія паспорту і зовсім «лівий» підпис. Так уманчанин Ярослав Скус несподівано для себе став членом дільничної виборчої комісії.

– Прийшов в окружну виборчу комісію, щоб подивитись список членів ДВК, – розповідає Ярослав. – На цих виборах я уповноважений Української Народної Партії. Аж раптом знаходжу своє прізвище і ім᾿я – виявляється працюватиму членом ДВК від партії «Вітчизна». Звернувся до голови окружної виборчої комісії, мені показали заяву – написану на принтері. І стара ксерокопія паспорту, сказали що подання зробила Яна Кисіль, її телефон 098-649-89-10. Зателефонував. Жіночий голос сказав приходити в офіс по вулиці Шевченка, 12. Прийшов – там штаб «Партії Регіонів». Коли почав розпитувати, сказали щоб ішов звідти, бо там партії «Вітчизна» немає… Мене в цій ситуації дивує кілька речей – звідки у них ксерокопія мого паспорту і як окружна виборча комісія прийняла подання, якщо ксерокопія застаріла, зроблена ще у 2010 році, коли мені було 24 роки. Зараз мені 26 і у паспорті з᾿явилась чергова фотографія та підпис.

Коли ми зателефонували за вказаним номером телефону, дівчина на другому кінці трубки сказала: ви помилилися, я не з партії «Вітчизна». І більше трубку не підіймала. На сайті партії вдалося з᾿ясувати, що в Умані немає осередків «Вітчизни». А керівник Черкаської обласної організації Анатолій Сорока дуже здивувався, що від партії «Вітчизна» в Умані працюватимуть аж 28 членів дільничих комісій.

– Мене деякий час не було в області, – розповів він. – Можливо, за моєї відсутності хтось через Київ отримав документи. Людей, що подані, я не знаю. Яну Кисіль – теж. Я і Черкаська обласна організація політичної партії «Вітчизна» до цього ніякого відношення не маємо. Потрібно інформувати прокуратуру. Це однозначно провокація. Хтось за це гроші певно платить і непогані. Наша партія не підтримує ні владу, ні опозицію. Ми йдемо своїм шляхом.

Зі слів голови окружної виборчої комісії Світлани Уткіної, відповідальність за те, що якась кандидатура внесена до членів ДВК проти його волі, несе суб’єкт, який зробив це подання. Бо окружна виборча комісія лише приймає подання. Можливо при прийомі була зроблена помилка людиною, яка робила перевірку. Надати копію подання Ярославу ми не можемо, бо вони належать суб᾿єкту, який його робив. Тому рекомендують звертатись до прокуратури, написати заяву, і щоб прокуратура займалася цією справою.

Довідка: Створення «підставних» членів дільничих комісій – улюблена технологія обману, коли напередодні виборів «мертві душі» замінюють на своїх прихильників.

Володимир Гамалиця, видання «Вечірня Умань»

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Дмитро 28.09.2012 00:01
Схоже на технологію, коли подають максимальну кількість заяв, в тому числі підроблених, на роботу членами ДВК від технічних партій при мовчазній згоді ОВК, щоб потім тихенько відкликати їх і замінити на своїх, і таким чином отримати більшість в ДВК.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Василь 26.09.2012 23:40
бидло розводять як катят, не дивуйтесь потім що ви такі убогі :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Синьо білі прапори 26.09.2012 20:11
Сказав Віктор Федорович, що чувак від Вітчизни, значить від Вітчизни і немає чого видєлуватися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Україна 26.09.2012 18:12
Кудрявцева туди не пускайте бо він вам нарахує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Петя-розумник 26.09.2012 17:01
слова "саме" немає в українській мові
:sigh:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100