реклама

реклама

Нагрудний знак та посвідчення почесного звання «Мати-героїня» за те, що народила й разом із чоловіком виховала п’ятьох дітей, вручили днями жительці Чорнобая Олександрі Мостіпан. Разом із нею нагороду отримали ще 7 матерів-героїнь.

– Своїх дітей ми з чоловіком Василем Івановичем виховували в любові й повазі один до одного. Рідко коли сварили, бо вони в нас слухняні були, – розповідає Олександра Миколаївна. – Старші доглядали за меншими, кожен мав свою роботу вдома, тому всі вони виросли працьовитими й турботливими.

Подружжя Мостіпанів виховало 4 доньок: Світлану, Олену, Надію й Любов, а також сина Івана, якому зараз 25 років. Він зі своєю родиною поки що мешкає з батьками, тому Олександра Миколаївна допомагає виховувати внуків. Жінка переконана, що зараз набагато важче піднімати на ноги дітей. За їхньої молодості все було доступнішим. Але робити доводилося тяжко. Із двох місяців дітей няньчила матір пані Олександри, поки та працювала на фермі.

– Своїм молоком годувала малих більше року, тому вони майже й не хворіли, – додає жінка. – Я ніколи не шкодувала, що в мене багато дітей. Хіба що останнього хлопця мені допомогли вирахувати.

Зараз усі діти Олександри Миколаївни також живуть у Чорнобаї, правда, ніхто з них не наважився мати більше однієї дитини. За словами наймолодшої доньки Любові, рости в багатодітній родині хоч і важко, але корисно. Бо в таких умовах дитина ніколи не виросте егоїстом, ледачою і байдужою людиною.

– Мама завжди рано прокидалася, щоб на столі було що поїсти. Сама бігла на роботу. Та вона все встигала: ми були чистенькі й доглянуті. Старші сестри в усьому допомагали, – розповідає пані Любов. – Але всім нам хотілося більше побути з мамою, цього нам завжди бракувало.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100