реклама

реклама

У селі Рацевому, що на Чигиринщині, сільському голові Олександру Пироженку надійшла вказівка «згори» не приймати в себе кандидата в народні депутати і чинного нардепа Володимира Зубика. Про це розповіли у виборчому штабі кандидата.

– Ми з колегою завітали в село, аби переговорити з головою стосовно зустрічі, – розповідає заступник голови чигиринського виборчого штабу Олег Бунь. – Поцікавилися, які в селі є проблеми. Однак сільський голова відразу сказав, що без дозволу з «білого дому» (райдержадміністрації, - ред.) він ніяких рішень приймати не буде. При нас зателефонував голові райдержадміністрації, однак той дав чітку вказівку нікого не приймати і не пускати. І щоб усі держслужбовці були на робочому місці й не брали участі в зустрічах. Тож сільський голова сказав нам, аби збиралися з людьми, але він нічим не допоможе.

Наступного дня кандидат у народні депутати Володимир Зубик таки зустрівся з громадою Рацевого і Вітового, що підпорядковані одній сільраді. Незважаючи на позицію влади, людей на зустріч прийшло чимало. Розповідали народному депутату про свої проблеми. Потреб, про які воліла мовчати влада, в селі виявилося чимало. Зокрема, у літній період рацівчани потерпають від нестачі води. Бо ж вона подається в оселі по водогону, а насоси вже давно ніхто не ремонтував. Та до всього, селу вкрай потрібна додаткова свердловина.


– Протяжність нашого водогону – 42 кілометри, – розповідає директор комунального підприємства «Ранцеве-Богдан» Микола Мірошніченко. – Споживання води – значне, а на ремонт насосів кошти не виділяють.

Батьки також переймаються тим, що їхнім дітям ніде повноцінно займатися спортом. Бо ж замість спортивного залу село має лише пристосоване для приміщення. А пенсіонери звернули увагу поважного гостя на те, що в Рацевому вже тривалий час не можуть побудувати церкву. Фундамент заклали, а далі – немає коштів.

Того ж дня частину проблем рацівчан було вирішено. Так, представник благодійного фонду «Лицем до лиця», який був присутній на зустрічі з громадою, передав сертифікат на 25 тис. грн. для ремонту насосів, що забезпечують село водою. А місцевій амбулаторії передали 3 тонометри.

– Дуже вдячні фонду за підтримку, – кажуть працівники амбулаторії Наталія Наливайко та Катерина Гонтар. – В нас один тонометр на всю амбулаторію, а проблеми з тиском – чи не в кожного у селі!

Тим же, хто відчуває потребу в спілкуванні з Богом представник фонду запропонував поїздку до Києво-Печерської Лаври. І ось уже за кілька днів селяни безкоштовно відвідають святиню.

Сам же Володимир Зубик зауважив: у Парламенті він відстоюватиме програми, які допоможуть підняти українське село.

– Я вважаю, що на розвиток соціальної сфери села необхідно виділяти близько 5 мільйонів гривень щороку на округ, – зауважив пан Володимир. – Я працюватиму над тим, аби село мало гідну підтримку на рівні держави. Аби розвивалася освіта, медицина, а люди мали роботу. Уже зараз у країні завдяки прийнятим програмам щодо розвитку будівельної галузі, здійснюються масштабні проекти з житлового будівництва. І вже нині вони починають працювати на Черкащині. Тому фахівці у цій галузі можуть розраховувати на робочі місця.

Також народний депутат сказав: не варто вірити словесним обіцянкам, які нині лунають звідусіль.

– Якщо вам кандидат від влади розповідає, що він зробив, то це зроблено за ваші ж гроші! Бо це бюджетні гроші! Вірити можна тій людині, за чиїми словами стоять конкретні справи. Бо якщо він нічого не зробив для своєї господарки, то що він може дати народу? – переконаний Володимир Зубик.

* передвиборна агітація

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100